DAČIĆ: Želimo da rešimo nesporazume sa Hrvatskom, ali...
Foto: Dado Đilas

Ministar u intervjuu za ljubljanski Dnevnik

DAČIĆ: Želimo da rešimo nesporazume sa Hrvatskom, ali...

Politika -

LJUBLJANA - Srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija želi da reši nesporazume sa Hrvatskom "na miran, politički i diplomatski način", onako kako to Beograd čini sa Prištinom i Sarajevom.

Dačić je rekao da od zvaničnog Zagreba istovremeno traži da se distancira od "pojava rehabilitacije ustaštva i NDH".

DAČIĆ O NOVOJ KOLINDINOJ PROVOKACIJI: Samo Hrvatska nemoj da nam priča o fašizmu!

DAČIĆ: Srbija se neće baviti Hrvatskom

"Umesto da se distanciraju od takvih pojava kako sam im nedavno predložio, u Hrvatskoj su moju kritiku nazvali bezobrazlukom, iako sam zastupao vrednosti koje povezuju Evropsku uniju", rekao je Dačić za ljubljanski Dnevnik.

Podsetio je da su hrvatski zvaničnici na te njegove izjave reagovali tako što su ga nazvali partijskim apartčikom, koji je karijeru započo u zlužbi Slobodana Miloševića. Dačić je rekao da na predstojećim izborima za predsednika Srbije očekuje pobedu aktuelnog premijera Aleksandra Vučića.

BRUKA: Hrvati prete Dačiću zbog Stepinca

GRADONAČELNIK OSIJEKA IZVREĐAO DAČIĆA: Ti si propali političar i Milošević u manjem izdanju

"Balkan je još uvek regija u kojoj dolazi do napetosti i nesporazuma. Zato nam je potrebna trezvena, smirena i jedinstvena politika koja ima širi pogled, a to personificira Vučić. Kohabitacija političara iz različitih stranaka u Srbiji ne funkcioniše, treba nam jedinstvo i to može osigurati samo Vučić, svojom pobedom u prvom krugu predsedničkih izbora", kazao je Dačić za slovenački list.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track