Dan zastave obeležava se širom Kosova, ali i u Bujanovcu
Foto: Beta

Nacionalni praznik Albanije

Dan zastave obeležava se širom Kosova, ali i u Bujanovcu

Politika -
Zastave Albanije istaknute su i na pojedinim objektima u multietničkom naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice gde su radnje čiji su vlasnici kosovski Albanci ipak otvorene

KOSOVSKA MITROVICA - Nacionalni praznik Albanije Dan zastave obeležava se danas širom Kosova, a kosovske ulice okićene su uglavnom albanskim zastavama.Kosovske zastave istaknute su u mnogo manjem broju i to uglavnom na institucijama Kosova, koje ne rade, a albanskim zastavama naročito je ukrašena Priština.

Zastave Albanije istaknute su i na pojedinim objektima u multietničkom naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice gde su radnje čiji su vlasnici kosovski Albanci ipak otvorene. U Kosovskoj Mitrovici neradni dan je u nekim od međunarodnih banaka a pripadnici Kosovske policije za koje je ovo neradni dan su u Kosovskoj Mitrovici zbog operativnog plana koji je na snazi, na poslu.

Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić rekao je u izjavi Tanjugu da je u kosovskomitrovačkom regionu operativnim planom predviđeno veće angažovanje policijskih službenika kao i povećan broj patrola.

“Preduzete su mere bezbednosti po operativnom planu koji je sačinila Regionalna direkcija policije Mitrovica Sever.Tim operativnim planom predviđeno je veće angažovanje policijskih službenika takođe i povećan broj mobilnih i pešačkih patrola u multietničkim zonama”, rekao je Bojić.

On je dodao da je operativnim planom predviđeno povećano prisustvo policijskih službenika i u policijskoj stanici Mitrovica i u policijskoj stanici Zvečan. Bojić je kazao da je bezbednosna situacija stabilna i mirna te da nema nikakvih problema.

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Jonuz Musliu postavio je danas zastavu Albanije na zgradi NSA u Bujanovcu. Musliu je zastavu na balkonu Nacionalnog saveta postavio u prisustvu predsednika opština Bujanovac i Preševo, Nagipa Arifija i Ragmija Mustafe, kao i lidera političkih partija.

Dan zastave je najveći nacionalni praznik u Albaniji i simbolizuje proglašenje nezavisnosti ove države od 1912 godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track