DECA PORUČILA VUČIĆU: Dovedi nam još Kineza!
Foto: Aleksandar Jovanović

Vlada nastavila turneju po jugu Srbije

DECA PORUČILA VUČIĆU: Dovedi nam još Kineza!

Politika -

Ministrima juče najzabavnije bilo u vrtiću u Prokuplju, gde su im mališani ispostavili spisak želja, a jedna devojčica je prišla da poljubi premijera, što ga je očigledno raznežilo

Premijer Aleksandar Vučić i ministri i juče su obilazili jug Srbije, a mini-turneju počeli su jutarnjom posetom vrtiću u Prokuplju, u kome su mališani zabavili članove Vlade. Tako je jedan od zahteva Vučiću bio da im u grad dovede još Kineza, odnosno njihovih prodavnica.

Deca iz vrtića „Bajka“ u Prokuplju su Vučiću poklonili sliku, a onda su i razgovarali s njim o svojim željama i nabrajali šta bi želeli da ima u njihovom gradu.- Hoćemo više prodavnica kod Kineza jer kod njih imaju gumene zmije i puno igračaka. Ja imam zmiju bez glavu - rekao je jedan dečak, što je svima bili simpatično i izazvalo smeh.Vučić je na to rekao da Kinezi u Prokuplju onda dobro posluju.- Ti Kinezi ovde rade dobro - rekao je on.Zatim ih je pitao da li imaju neki san ili neku veću želju, a onda je usledio zanimljiv odgovor jednog dečaka:- Ja bih većeg Spajdermena.

Na sve ovo, premijer je rekao da su nam deca skromna i poželeo vaspitačicama da ih i dalje dobro čuvaju i uče.Dečica su bila vesela i raspoložena, igrala su se, skakala. Kada im je Vučić prišao, jedna devojčica mu se približila i poljubila ga u obraz, što ga je očigledno raznežilo.Vrtić u Prokuplju, zajedno s premijerom, posetili su još i ministar prosvete Mladen Šarčević i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.Tokom posete pogonu pekare u Prokuplju, premijer Srbije bio je vrlo zainteresovan da vidi tehnike pravljenja peciva i hleba. Kada je prišao jednoj radnici koja je razvijala testo, pitao ju je šta pravi. Ona mu je odgovorila da pravi burek.- Je l‘ sa sirom ili mesom? - pitao je Vučić.Ona mu je rekla sa sirom, na šta je premijer imao kratak osvrt na burek koji se pravi u Bosni.- U Bosni se samo sa mesom zove burek, a sa sirom je sirnica - rekao je on.Na kraju, kada se Vučić spustio u prostorije gde se pravi samo hleb, prokomentarisao je:- Sve lepo miriše, ali hleb ipak najlepše.

U Kuršumlijskoj banji Vučića je sačekao tužan socijalni slučaj. Ljubomirka Aleksić i njen suprug Kosta sačekali su premijera da bi mu rekli s kakvim se životnim teškoćama već godinama suočavaju. Sin Prvoslav, koji ima porodicu, od svoje penzije izdržava svoju porodicu i njih dvoje. Vučić ih je saslušao i rekao da ostave podatke saradnicima iz kabineta. Kako je rekao, ne može ništa da obeća, ali će uraditi sve da im se pomogne.Premijer Aleksandar Vučić potvrdio je u Kuršumlijskoj banji nameru države da preuzme kontrolu i staranje nad banjama u Srbiji.Vučić je rekao da je Kuršumlijska banja još jedan spomenik našeg propadanja, ne toliko iz devedesetih, nego iz dvehiljaditih godina, da je namera Vlade da reši taj problem.

Nespreman za hladnoćuKNEŽEVIĆ SE SMRZAOTokom posete Kuršumlijskoj banji ministar privrede Goran Knežević se toliko smrzao da je ruke sve vreme držao u džepovima, gurnuvši ih maltene do laktova. Samo je s vremena na vreme vadio jednu ruku kako bi obrisao nos jer je očigledno debelo nazebao. Kako i ne bi, kada je bio u letnjim cipelicama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track