Dejan Vuk Stanković: Hag prebacuje vruć krompir Vladi Srbije
Foto: Beta

Reagovanje na odluku Tribunala

Dejan Vuk Stanković: Hag prebacuje vruć krompir Vladi Srbije

Politika -
Poznato je da u svakoj odluci Haškog tribunala ima politike jer je tako i osnovan. Ne mogu da tvrdim koliko ovakva oduika ima veze sa pritiscima EU prema Srbiji, ali neuspunjavanje zahteva Tribunala sigurno će imati uticaj na odnose sa Zapadom, istakao je analitičar

BEOGRAD - Povodom zahteva Tribunala da se lider radikala Vojislav Šešelj vrati u Hag, analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da zahtev za povratak lidera SRS Vojislava Šešelja u Hag predstavlja veliki izazov za Vladu Srbije.

- To, u jednu ruku, jeste uvaljivanje vrućeg krompira u situaciji kada to Srbiji nije potrebno. A poznato je da u svakoj odluci Haškog tribunala ima politike jer je tako i osnovan. Ne mogu da tvrdim koliko ovakva oduika ima veze sa pritiscima EU prema Srbiji, ali neuspunjavanje zahteva Tribunala sigurno će imati uticaj na odnose sa Zapadom - naveo je Stanković.

Žalbeno veće Haškog tribunala naložilo je Pretresnom veću da momentalno opozove odluku o puštanju Šešelja na privremenu slobodu i da naredi njegov povratak.

Šešelj je raugujući na tu odluku izjavio da se neće dobrovoljno vratiti u Haški tribunal i da ostaje pri svemu što je govorio od kada se vratio u Beograd.

"Da vidimo kako će sada da me hapse", rekao je Šešelj i dodao da se nalazi u sedištu radikala, te da obavlja stranačke poslove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track