DEMOKRATE O IZVEŠTAJU EVROPSKE KOMISIJE: Vučićeva vlada pala na ispitu
Foto: Fonet

premijerova zamajavanja

DEMOKRATE O IZVEŠTAJU EVROPSKE KOMISIJE: Vučićeva vlada pala na ispitu

Politika -
Demokratska stranka saopšštila je danas da se Izvešštaj Evropske komisije o napretku Srbije poklapa sa ocenom te stranke da je Vlada Srbije "pala na ispitu".

"Izveštaj građana Srbije, na koje nisu uticala svakodnevna zamajavanja premijera u pojavljivanjima između rijaliti programa, izgledaju daleko oštrije kada se pretvore u ocene", navodi DS i dodaje da se ta ocene, u njenom viđenju, svodi na jedinicu u više oblasti.

DS navodi da je ocena 1 za oblast ljudskih prava i sloboda, zbog, kako navode, prebijanja političkih protivnika i pritisaka na neistomišljenike.

Neprolazna ocena po DS sledi i za ekonomiju, te za pitanja koja se tiču pravne države, jer, tvrde, ministar policije preti medijima i poručuje tužilaštvu šta bi trebalo a šta ne bi trebalo da radi, a premijer najavljuje pravosnažne presude.

Takođe, demokrate daju jedinicu i za to kako građani žive, pritiske na medije kroz "režimske medije" ili kroz direktne izjave nosilaca najviših funkcija, kao i kroz ekonomske pritiske, kao i za odnos prema izbeglicama.

"Jasno je da je Vlada Srbije pala na ispitu", ocenjuje DS i dodaje da to znaju i premijer i vladajuća SNS, samo to prikrivaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track