DEMOKRATE POSTALI NAPREDNJACI: Tri odbornika DS-a u Pančevu prešla u SNS
Foto: Fonet

Raspad sistema u DS

DEMOKRATE POSTALI NAPREDNJACI: Tri odbornika DS-a u Pančevu prešla u SNS

Politika -
U Pančevu, gde su naprednjaci i demokrate na vlasti, tri odbornika DS prešla su u SNS dok će gradski odbor demokrata odlučiti u petak da li će ispoštovati odluku strančke centrale o raskidanju svih koalicija sa naprednjacima

PANČEVO - Predsednik Gradskog odbora DS Predrag Bogatinčević rekao je danas Tanjugu da će u petak popodne biti odlučeno da li će se ispostovato odluka vrha stranke.

"U demokratskoj proceduri doneli smo (pre dve godine) odluku o koaliciji sa SNS u Pančevu, a isto tako ćemo doneti i odluku o stavu vrha stranke", rekao je Bogatinčević.

On je, ne želeći da prejudicira odluku Gradskog odbora dodao i da lično očekuje da će biti ispoštovan stav najviših stranačkih organa koji je lider demorkata Bojan Pajtić nedavno saopstio u Smederevskoj Palanci.

Pajtić je tada, govoreći o koalicijama sa SNS u pojedinim opštinama, rekao da predsedništvo DS nikad nije odbilo raskidanje tih koalicija i pozvao da se one koalicije sa SNS koje su ostale - raskinu.

Bogatinčević je rekao i da je troje odbornika napustilo pančevački DS dodavši da je jedan od njih tražio od stranke da ga iskuče dok je o odluci dva odbornika obavešten posredstvom medija.

Odluka Gradskog odbora demokrata o eventualnom napuštanju neće ugroziti vladajuću većinu koju predvode naprednjaci, jer je toj partiji, kako je danas saopšteno, pristupilo pet odbornika.

Uz tri odbornika DS, naprednjacima su pristupili i po jedan odbornik Socijalisticke partije Srbije i Socijaldemokratske stranke, rekao je novinarima predsednik Gradskog odbora SNS-a Željko Sušec.

On je , kako je prenela RTV Pančevo rekao i da Odbornička grupa Srpske napredne stranke sada broji 34 od 70 odbornika podsetivši da su naprednjacima nedavno prešla tri samostalna i jedan odbornik SPS."Nije bilo nikakvih "kupovina"... Odbornici su sami prišli SNS-u i svi su postali punopravni članovi SNS-a" izjavio je Sušec.

On je naveo i da SNS , posle odluke vrha DS ne vidi lokalni DS u vlasti i da uprkos tome pančevačka lokjalna vlast nije ugrožena jer ima većinu od 42 odbornika uz pomoć SDPS, PUPS, SNP, SPO i PS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track