DEMOKRATIJA NA ZAJEČARSKI NAČIN: Ničić zakupio pozorište da birači kažu s kim će u koaliciju!
Foto: Mića, Zorana Jevtic

Lider liste "Živim za Krajinu" lično bi voleo sa SNS

DEMOKRATIJA NA ZAJEČARSKI NAČIN: Ničić zakupio pozorište da birači kažu s kim će u koaliciju!

Politika -

BEOGRAD - Lider liste "Živim za Krajinu" Boško Ničić koji je ostvario najbolji rezultat na lokalnim izborima u Zaječaru, izjavio je danas da bi najviše voleo da koaliciju formira sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i Demokratskom strankom (DS), ali da će u subotu, pre odlučivanja o tome, pitati svoje birače da se izjasne.

Ničić je rekao je za subotu zakupljena sala zaječarskog pozorišta u kojoj će birači dobiti po nekoliko minuta da za govornicom iznesu mišljenja o tome ko treba da vodi grad.

Ničić je dodao da će on samo u uvodu obrazložiti sve opcije i potom zapisivati sve što građani predlažu.Prema njegovim rečima, neće biti bezuslovnog dogovora već će prvi uslov za formiranje koalicije biti da se ispita gde su nestale dve milijarde dinara u tom gradu.

"Kako će izgledati buduća vlast u Zaječaru odlučiće politička realnost", rekao je Ničić i dodao da postoji nekoliko kombinacija.Prva je da se vlast ne formira i da se u julu ponovo održe izbori, što on vidi kao najgoru opciju, a druga opcija je koalicija sa listom koju je predvodila DS, a u kojoj je i LDP.

Ničić je, međutim, podsetio da je ta koalicija delila letke u kojima se zaklinjala da neće praviti predizborne i postizborne aranžmane sa Pokretom za Krajinu. Treće opcija je saradnja sa Socijalističkom partijom Srbije, za koju je Ničić rekao da takvu koaliciju nikada ne bi napravio, dok je poslednja varijanta saradnja sa SNS. Ničić je dodao da takav eventualni ishod ne bi značio "ljubav" sa SNS i odbacio mogućnost ulaska u naprednjake.

Pokret za Krajinu osvojio je 31,9 odsto glasova, što je najbolji rezultat na lokalnim izborima održanim u Zaječaru proteklog vikenda. Slede lista Aleksandar Vučić "Brže, jače, bolje" sa 30,82 odsto, lista "Dr Nenad Ristović - Pobeda za naš grad - Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka, Liberalno demokratska partija, Nova stranka" sa 16,78 odsto i lista Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija sa 9,29 odsto.

(Beta/N1/Foto: Zorana Jevtić/Miodrag Anđelković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track