DIKIĆI STALI U ODBRANU: Znamo da naš Bata nije kriv
Foto: Dragan Kadić

Porodica bivšeg šefa Žandarmerije spokojna

DIKIĆI STALI U ODBRANU: Znamo da naš Bata nije kriv

Politika -

Rođaci uhapšenog penzionisanog policijskog generala u Crnoj Gori uvereni da je reč o politički motivisanom hapšenju

Bratislavu Dikiću, bivšem komandantu Žandarmerije uhapšenom u Crnoj Gori, određen je pritvor od 72 sata, a kako saznaje Kurir od porodičnih prijatelja, porodica nekadašnjeg pripadnika MUP nije zabrinuta zbog njegovog hapšenja jer zna da je to politički motivisano.- Dikićeva porodica ne brine zbog njegovog hapšenja jer zna da ništa nije kriv. Oni su sigurni da je to politički motivisano hapšenje i da će se istina ubrzo saznati - kaže izvor Kurira i podseća da je Dikić svojevremeno podučavao specijalne jedinice policije Crne Gore.Pored Dikića, uhapšeno je još 20 državljana Srbije, svi su osumnjičeni za stvaranje kriminalne i terorističke organizacije i planiranje otmice premijera Crne Gore, a njih šestoro je pušteno juče.

Planirali napadeSvi su saslušani u Specijalnom tužilaštvu, a kako prenose mediji, Dikićevo saslušanje je trajalo do kasno u noć. Policija Crne Gore nije saopštila za koju su to političku partiju radili uhapšeni srpski državljani, a nije pronađeno ni oružje kojim je trebalo da izvrše navedena krivična dela.U spisima Specijalnog tužilaštva piše da je Dikić sa 20 naoružanih osoba planirao da puca u građane i policajce i uhapsi premijera Mila Đukanovića. Oni su uhapšeni u predizbornoj noći u Podgorici, a policajci tragaju za Aleksandrom Sinđelićem.Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da sumnja u optužbe za terorizam protiv Dikića.- Dikić svakog dana iznosi stavove protiv Vlade Srbije, ali voleo bih da vidim i da čujem stvarne i ozbiljne podatke o tome da je planirao neki teroristički akt. Naravno da ću se izviniti i reći „alal vera, uradili ste dobar posao“ ako mi neko pruži bilo kakve druge informacije, a do sada ih nismo dobili - rekao je Vučić i dodao da je naša država od Crne Gore zatražila pravno, a ne političko objašnjenje za hapšenje Dikića i ostalih, navodeći da bar u jednom slučaju poseduje dokaze da se ne radi o delu za koje se sumnjiče.Klimavi odnosiO ovoj temi juče se oglasio i Boris Tadić, lider SDP, i poručio da je ovo što se desilo u Podgorici pokazatelj da su odnosi dve države katastrofalni. Međutim, on nije isključio mogućnost i da su te tvrdnje velika laž.Ambasada Srbije poslala je juče svoje službenike da obiđu pritvorenike, ali do zaključenja broja nikakav komentar o toj poseti nismo dobili od konzula Srbije u Crnoj Gori.

Vlada Crne GoreDIKIĆ NEMA VEZE S VLASTIMA U SRBIJIPotpredsednik crnogorske vlade Duško Marković izjavio je juče da aktivnosti uhapšene grupe srpskih državljana nisu povezane sa srpskim vlastima. Marković je agenciji Mina kazao da je Crna Gora pokazala da je zrela demokratska država, sa snažnim i nezavisnim institucijama, koje mogu da obezbede mir i stabilnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track