DINKIĆ U FRCI: Sprema odbranu u Crnoj Gori
Foto: Beta

Afere Nacionalna štedionica i Stara planina

DINKIĆ U FRCI: Sprema odbranu u Crnoj Gori

Politika -
Bivši lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS), Mlađan Dinkić, odbranu u slučajevima Nacionalne štedionice i pružanja konsultantskih usluga za projekat razvoja turizma na Staroj planini priprema u Crnoj Gori u Tivtu

Prema istom izvoru, Dinkić se upravo zbog toga nedavno sastao sa poznatim beogradskim advokatom Zdenkom Tomanovićem, prenose mediji.

- Oni su se sastali u ponedeljak u najekskluzivnijem crnogorskom turističkom kompleksu Porto Montenegro u Tivtu. Sastanak je trajao dugo, a po svemu sudeći razrađivani su detalji Dinkićeve odbrane pred srpskim pravosuđem u predstojećim procesima za zloupotrebe u slučajevima Nacionalna štedionica i Stara planina - rekao je za medije dobro obavešteni izvor.

Sastanku je, navodno prisustvovao i jedan od najmoćnijih srpskih biznismena Vojin Lazarević.

- Lazarević je pristustovao jednom delu sastanka. Inače, Lazarević je sa biznismenom Vukom Hamovićem u nekoiliko koraka kupio Nacionalnu štedionicu koja je bila u vlasništvu dr`avnih kompanija - kaže izvor.

Podsetimo, svojevremeno je objavljivano da su Hamović i Lazarević na tom poslu zaradili više od 30 miliona evra.

Kako su preneli mediji, sumnja se da je Nacionalna štedionca poslužila za značajne finansijske malverzacije čime je državni bud`et oštećen za više od 15 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track