DIPLOMATSKA PRESTONICA SVETA Dačić: U Beograd dolaze Lavrov, Keri i Federika Mogerini
Foto: Tanjug Zoran Žestić

Vrh svetske politike sledeće nedelje kod nas

DIPLOMATSKA PRESTONICA SVETA Dačić: U Beograd dolaze Lavrov, Keri i Federika Mogerini

Politika -
BEOGRAD - Beograd će biti diplomatska prestonica Evrope sledeće sedmice tokom Ministarskog saveta Oebsa, kojem će, pored više od 40 ministara spoljnih poslova, prisustvovati i šefovi diplomatije SAD, Rusije i EU - Džon Keri, Sergej Lavrov i Federika Mogerini, izjavio je danas predsedavajući Oebsa Ivica Dačić.
1 / 5 Foto: Tanjug Zoran Žestić

Tokom Ministarskog saveta biće održani brojni bilateralni susreti među predstavnicima delegacija, rekao je Dačić koji je i ministar spoljnih poslova Srbije i najavio da će se tom prilikom sresti i ministri spoljnih poslova Turske i Rusije, u situaciji kad nema zvanične komunikacije među njima.

Dačić je istakao i da će stepen bezbednosti biti na najvišem mogućem nivou, imajući u vidu aktuelnu situaciju, a da će na skupu biti reči i o borbi protiv terorizma, kao i migrantskoj krizi. Strani državnici, rekao je Dačić, imaće susrete i sa najvišim rukovodstvom Srbije, predsednikom Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem.

"Ovo je dobra prilika da se Srbija pokaže u lepom svetlu, za razliku od prethodnih godina", rekao je Dačić. On je ocenio da skup ima izuzetno veliki značaj za Srbiju i predstavlja završni događaj srpskog predsedavanja OEBS.

"Srbija je pokazala da može da upravlja u veoma teškoj godini, kad je OEBS suočen sa brojnim izazovima i da može na objektivan način da pomogne u rešavanju konflikata", rekao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track