ĐORĐE VUKADINOVIĆ: Potrebna detaljna istraga, a ne španska serija
Foto: Stefan Jokić

Vlast vraća u vreme Tita i Envera Hodže

ĐORĐE VUKADINOVIĆ: Potrebna detaljna istraga, a ne španska serija

Politika -
Istraga treba da bude sprovedena utoliko pre što je reč o optužbama protiv najmoćnijeg čoveka države i njegovim najbližim saradnicima - kaže politički analitičar Đorđe Vukadinović

BEOGRAD - Politički analitičar Đorđe Vukadinović smatra da krivična prijava koju je podneo bivši direktor Kurira Aleksandar Kornic treba da bude ispitana i višestruko proverena, ma šta o njoj mislili i da li ona za nekoga zvuči uverljivo.

- Reč je o vrlo konkretnim optužbama koje zahtevaju isto tako detaljnu istragu koja se ne može završiti samo nekim poligrafskim ispitivanjem, po već mnogo puta viđenom scenariju. Istraga treba da bude sprovedena utoliko pre što je reč o optužbama protiv najmoćnijeg čoveka države i njegovim najbližim saradnicima - kaže on.

Komentarišući konferenciju ministra policije Nebojše Stefanovića, koju je održao sa policajcima u pancirima kao fikusima u pozadini, sagovornik Kurira kaže da je reč o farsičnom pokušaju da se retroaktivno opravdaju apsurdne tvrdnje o državnom udaru.

- Sve to više liči na špansku seriju koja se već neko vreme odigrava u vrhu vlasti i kojoj se nažalost još ne vidi kraj - dodaje Vukadinović.

On najavu "mitinga podrške" lideru SNS Alekaandru Vučići, koji najavljuju naprednjaci, vidi kao nešto što smo gledali u prošlosti.

- To ne liče ne samo na ono što smo gledali devedestih, već i pre toga, iz vremena Tita i Enver Hodža, kada se "radnička klasa" pozivala na "spontano" okupljanje u znak podrške velikom vođi - zaključuje on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track