DRAGOLJUB MIĆUNOVIĆ: Male šanse za jedinstvenog predsedničkog kandidata opozicije
Foto: Damir Dervišagić

U tome nisu jedinstveni

DRAGOLJUB MIĆUNOVIĆ: Male šanse za jedinstvenog predsedničkog kandidata opozicije

Politika -

Upitan o tome kakve su šanse da opozicija na predsedničkim izborima ima zajedničkog kandidata, Mićunović je rekao da u ovom trenutku to nije izgledna opcija

BEOGRAD - Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović izjavio je danas da opozicija ne može da ima zajedničkog kandidata za predsednika Srbije, kao i da je o podršci te stranke Dverima na ponovljenim izborima odlučio lider DS Bojan Pajtić.

Mićunović je za B92 izjavio da je takva Pajtićeva odluka kod nekih u vrhu stranke izazvala nezadovoljstvo, dok su drugi to podržali.

Pajtić, međutim, kako kaže Mićunović, tvrdi da je to DS-u podiglo rejting u biračkom telu, jer je ta odluka pokazala jedinstvo opozicije i solidarnost sa onima koji su oštećeni. '

'Sporna je bila samo jedna njegova rečenica o tome da li naši birači treba da glasaju za Dveri. Tu se sada krši drugi princip, a to je autonomija glasa. Ako su ljudi glasali za nas ne možemo pretakati te glasove ili terati ih da glasaju za nekog drugog'', rekao je Mićunović.

On je ocenio da je cela ta stvar donela neke nesuglasice o pitanju kakvi će biti odnosi kasnije ili u budućnosti.

Upitan o tome kakve su šanse da opozicija na predsedničkim izborima ima zajedničkog kandidata, Mićunović je rekao da u ovom trenutku to nije izgledna opcija, pre svega zato što predsednik vodi spoljnu politiku, a sada u opoziciji, kako je rekao, ima ih stranaka koje su nezadovoljne Evropom, protive se ulasku u NATO i EU i za integraciju su s Rusijom, dok s druge strane postoje stranke koje su radile i radiće na evropskim integracijama i modernizaciji društva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track