DRŽAVNI UDAR: Tresla se gora, rodio se miš
Foto: Dado Djilas

Ništa od haosa

DRŽAVNI UDAR: Tresla se gora, rodio se miš

Politika -
Zgrada Vlade Srbije i Narodne skupštine zasijale su u narandžastoj boji u znaku podrške borbi protiv nasilja nad ženama a to je sve što se promenilo od kada je premijer Aleksandar Vučić otišao u Kinu, tako da od državnog udara nije bilo ni traga ni glasa.

Prema rečima Dragana J. Vučićevića, urednika Informera, uvod u državni udar trebalo je da se dogodi ispred zgrade predsedništva gde je trebalo da se održi štrajk policije. Međutim, policija je ubrzo otkazala štrajk, a ove srede je Tomislav Nikolić otišao u Hrvatsku, Maja Gojković u Iran...tako da je u zemlji ostala samo ministarka Zorana Mihajlović upravo optuživana da premijeru "radi o glavi".

Ona se u međuvremenu sastala i sa predsednikom Nikolićem, ali je istakla da njihov susret nije ugovoren zbog priča o državnom udaru.

"Razgovarali smo o putu Kragujevac-Batočina", rekla je Zorana Mihajlović.

Zorana Mihajlović, Foto: Tanjug/Aleksandar Stojanović
Zorana Mihajlović, Foto: Tanjug/Aleksandar Stojanović

Stranačke kolege, koalicioni partneri i mediji su optuženi da su deo "mafijaške hobotnice" koja organizuju prevrat. Svi su optuženi, sem opozicije.

"Danas više ne znamo ko optužuje premijera, da li postoje strane sile ili unutrašnji neprijatelji, a to nas sve podseća na modele koji su vladali u našoj zemlji pre više decenija, u jednopartijskom sistemu", izjavio je Boris Tadić, lider Socijaldemokratske stranke.

Boris Tadić, Foto: Marina Lopičić
Boris Tadić, Foto: Marina Lopičić

"Očekujemo i sledeću nedelju mirnu kao i ovu. Ali, takođe, očekujemo i da oni koji šire strah izgube na izbora", rekla je zamenica predsednika Demokratske stranke Gordana Čomić, a prenosi N1.

Danas je trebalo da bude kulminacija svih događaja koji bi izazvali pravi haos u zemlji, međutim, sve što se dogodilo jeste da je poslanički klub SNS-a ostao bez jednog člana, Saše Mirkovića.

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track