DS: Balša Božović podneo krivičnu prijavu protiv Zorane Mihajlović zbog Beograda na vodi
Foto: Fonet

Štetan ugovor

DS: Balša Božović podneo krivičnu prijavu protiv Zorane Mihajlović zbog Beograda na vodi

Politika -
BEOGRAD - Poslanik opozicione Demokratske stranke (DS) Balša Božović podneo je danas krivičnu prijavu protiv ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, zbog toga što je potpisala ugovor o projektu "Beograd na vodi", za koji je ocenio da je štetan.

Božović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da u ugovoru postoje odredbe koje su štetne za Srbiju, i da mora biti stavljen van snage jer poništava domaće zakonodavstvo i Ustav Srbije.

On je dodao da je bez obzira na tu činjenicu Mihajlović ipak potpisala ugovor, a da nije ni pokušala da ga izmeni.

Prijava je podneta i protiv NN lica. Kako je naveo, zaključenjem tog ugovora dozvoljeno da je država preuzme obaveze čija vrednost višestruko prevazilazi vrednost udela Srbije u zajedničkom preduzeću od 32 odsto, čime je prouzrokovana direktna imovinska korist arapskom partneru.

Ugovor o zajedničkom ulaganju u projekat Beograd na vodi potpisan je u aprilu u Beogradu. Srbija je, prema tom ugovoru, vlasnik 32 odsto kapitala, dok je partner iz ujedinjenih Arapskih Emirata vlasnik 68 odsto kapitala zajedničkog preduzeća "Beograd na vodi".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track