DS PREDSTAVILA VLADU U SENCI, SNS ČESTITALA: Pajtić premijer, a evo ko su mu ministri
Foto: Tanjug Rade Prelić

Sednica Glavnog odbora

DS PREDSTAVILA VLADU U SENCI, SNS ČESTITALA: Pajtić premijer, a evo ko su mu ministri

Politika -
Lider demokrata rekao je reč o ljudima koji znaju da vode državu, a naprednjaci konstatovali da očigledno sve voli duplo - duplo da krade, duple državne funkcije i duplo da bude premijer

BEOGRAD - Premijer vlade u senci, koja će ukupno imati 15 članova biće, Bojan Pajtić, a potpredsednice Gordana Čomić i Nataša Vučković, saopšteno je danas na Glavnom odboru Demokratske stranke.Osim što će biti potpredsednica vlade u senci, Čomić će biti zadužena i za resor odbrane, a Vučković za ministarstvo spoljnih poslova. Ministar za evropske integracije biće Zoran Lutovac, državne uprave Saša Paunović, saobraćaja Dragoslav Šumarac, dok će resor omladine i sporta voditi Nađa Higl.U vladi u senci biće i Miodrag Stojković, koji će voditi resor prosvete i nauke, dok će za privredu biti zadužen Ivan Stefanović. U toj vladi ministar policije biće Dragan Šutanovac, pravde Momčilo Grubač, kulture i informisanja Jelena Balašević, a finansije će voditi Srboljub Antić. Pajtić je za ministarku poljoprivrede i životne sredine predložio Nadu Dragović, a za ministarku zdravlja Nadu Čemerlić- Adžić.Pajtić je uoči predstavljanja vlade u senci rekao je reč o ljudima koji znaju da vode državu, te da neće insistirati na poređenju sa članovima prave vlade, jer će to učiniti sami građani. On je za tim koji je predstavio rekao je da je to tim koji unosi svetlost, jer je Srbija u senci nesposobne vlasti.Naveo je i da politika Demokratske stranke nikada neće zavisiti od lidera, nego od svih članova koji žele da daju svoj doprinos u kreiranju programa."Srbija zavisi od obrazovanja Nikolića, Stefanovića, Gašića, radnog iskustva Vučića i Vulina i DS nema prava da na to pristane", rekao je Pajtić.

SNS: Čestitamo na vladi u senci, biće najdugovečnijaSrpska napredna stranka (SNS) čestitala je Demokratskoj stranci (DS) formiranje vlade u senci, koja će, kako smatraju, biti najdugovečnija vlada u senci u savremenoj političkoj istoriji."Njen premijer Bojan Pajtić očigledno sve voli duplo - duplo da krade, duple državne funkcije i duplo da bude premijer. Ali, jedno je sigurno, da će na funkciji premijera vlade u senci najduže ostati", saopšteno je iz SNS.Naprednjaci su naveli da je slika i prilika vlade u senci njen premijer koji, kako tvrde, "16 godina hara Vojvodinom i tokom čijeg mandata su počinjene najveće pljačke, prevare i zloupotrebe novca građana".

Iz SNS su ponovo ukazali da je "zaslugom Pajtića i DS-ovog premijera iz senke, nestalo više od pola milijarde evra iz pokrajinskog budžeta i da je on direktno odgovoran za gubitak najmanje 200 miliona evra koje je oteo građanima samo u malverzaciji sa Razvojnom bankom Vojvodine".Pajtić je, i kao predsednik upravnog odbora Fonda za kapitalna ulaganja, pokazao i "koliko je stručan i veliki dobročinitelj kada je prijateljima iz DS delio milione evra za prevarantske investicije i lažne subvencije, zbog kojih danas policija i pravosuđe imaju pune ruke posla".

Takođe, dodaju naprednjaci, pokazao se i kao veliki dobročinitelj kada je, kako kažu, "oteo čak i od dece sa posebnim potrebama, milion i 200.000 evra u aferi Heterlend".SNS ocenjuju da se Pajtić posebno pokazao kao veliki dobročinitelj svoje porodice, jer je "u javnu službu zaposlio čitavu familiju, a za suprugu je rezervisao čelno mesto u Kliničkom centru Vojvodine, i verovatno na to misli kada govori da će se lično baviti zapošljavanjem".

Naprednjaci su, komentarišući formiranje vlade u senci, naveli i da je u "timu snova i Dragan Šutanovac, koji je živi primer kako napreduju DS-ovi ministri - od garsonjere od svega 30 kvadrata iz 2000. godine, za samo nekoliko godina stiže se do zgrade u centru Beograda, izgrađene na pašnjaku".Oni su u saopštenju pitali demokrate kako su i kojim parama, kada im je stranački račun u blokadi, platili zakup u Ustanovi kulture i Domu omladine, kao i kada će da vrate Razvojnoj banci Vojvodine tri miliona evra koje su "oteli za troškove kampanje".

SNS takođe poručuje DS da "slobodno ide u senku", ali zahteva da "prvo vrate sve pare na sunce, koje su ukrali od građana".DS je ranije danas predstavila na sednici Glavnog odbora vladu u senci koja ima 14 resornih ministarstava i premijera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track