DS UOČI PREDSEDNIČKIH IZBORA: Da li će i kandidat vlasti podneti ostavku kao Janković?
Foto: Nemanja Pančić

Demokrate o zahtevu SNS

DS UOČI PREDSEDNIČKIH IZBORA: Da li će i kandidat vlasti podneti ostavku kao Janković?

Politika -

Demokratska stranka (DS) upitala je danas funkcionere vladajuće koalicije da li će i od svog predsedničkog kandidata zahtevati da podnese ostavku na funkciju koju obavlja kao što to traže od zaštitnika gradjana Saše Jankovića.

U saopštenju DS je ocenila da bi vladajuća koalicija najradije izašla na izbore bez ijednog protivkandidata, podsetivši da svaki gradjanin Srbije ima pravo da se kandiduje na izborima i da niko ne sme to garantovano pravo da osporava.

Saša Janković, Foto : Nebojša Mandić
Saša Janković, Foto : Nebojša Mandić

Janković je juče najavio da će se kandidovati za predsednika kada izbori budu raspisani i da će biti kandidat gradjana

."Zahtevi za ostavkom predstavljaju pritisak na zaštitnika gradjana i pokazatelji su želje da se uništi njegov ugled i straha vlasti od dogovora opozicije oko zajedničkog kandidata", piše u saopštenju.

DS je dodala da je uverena da Saša Janković neće zloupotrebiti svoju institucionalnu poziciju, kao što to nije radio ni do sada.

"Medjutim, svedoci smo da će to pokušati da uradi vladajuća koalicija sa institucijom zaštitnika gradjana. Očuvanje nezavisnih institucija u zemlji dužnost je svih nas i zato ćemo uložiti maksimum kako bismo sprečili njihovo urušavanje", navela je DS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track