DSS POZIVA NA OTPOR STRAHOVLADI: Pod hitno da prestane kreiranje atmosfere balkanskog špijuna
Foto: Nebojša Mandić

Zaustaviti dizanje panike

DSS POZIVA NA OTPOR STRAHOVLADI: Pod hitno da prestane kreiranje atmosfere balkanskog špijuna

Politika -
BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije upućuje apel svim demokratskim političkim strankama i celokupnoj demokratskoj javnosti da istraju u otporu zavođenja strahovlade u Srbiji, saopšteno je iz DSS-a.

"Pokušaji izazivanja panike iznošenjem neverovatnih konstrukcija u cilju homogenizacije naroda oko lažno ugroženog vođe, napad na članicu Saveta za borbu protiv korupcije, privođenje Andreja Fajgelja zbog izgovorene reči Srbiju vraćaju decenije unazad, u vremena u kojima su nedemokratski režimi pokušavali da produže svoj vek proizvodnjom unutrašnjih i spoljnih neprijatelja, kažnjavanjem zbog verbalnog delikta, pretnjama onima koji govore istinu o karakteru vlasti, zloupotrebama i korupciji", piše u saopštenju.

"Ćutanje može samo da ohrabri vlast da učini korak dalje i da se Srbija, posle predizbornih divljanja SNS-ovih batinaških odreda, suoči i sa fizičkom likvidacijom političkih neistomišljenika i svih onih u kojima paranoična vlast prepozna pretnju njenom opstanku. Demokratska stranka Srbije poziva građane kojima je stalo do sloboda u Srbiji da potpišu peticiju za puštanje iz pritvora Andreja Fajgelja, koju organizuje Srpski politički forum. Kao što mora da se vrši nepresani pritisak da policija i tužilaštvo otkriju napadače na Miroslavu Milenović, članicu Saveta za borbu protiv korupcije, tako mora da se zahteva puštanje na slobodu Andreja Fajgelja, jer je to pitanje odbrane slobode mišljenja i izražavanja i nadilazi pitanje slaganja ili neslaganja sa njegovim političkim stavovima i rečnikom", navodi se u saopštenju i dodaje:

"Ne manje važno jeste da se zahteva od nadležnih organa da sankcionišu one SNS-ove propagandiste koji iznošenjem lažnih vesti i tvrdnji putem sredstava javnog informisanja pokušavaju da izazovu paniku i nered. Upozoravamo da u Srbiji pod hitno mora da prestane kreiranje atmosfere „balkanskog špijuna“, prema kojoj su svi kritičari predsednika Vlade sumnjivi, a njihovo delovanje se posmatra kao udar na Vladu, čak i na državu."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track