Đukić Dejanović: SPS je spreman za republičke izbore
Foto: Nemanja Pancic

Potpredsednica socijalista

Đukić Dejanović: SPS je spreman za republičke izbore

Politika -
Osvrnuvši se na jučerašnju sednicu Glavnog odbora SPS, Đukić Dejanović je ocenila da su iskustvo i analitičnost Nikole Šainovića, koji je kooptiran u Glavni odbor, potrebni SPS

BEOGRAD - Socijalistička partija Srbije (SPS) spremna je za republičke izbore o kojima Srpska napredna stranka i premijer Aleksandar Vučić očigledno razmišljaju, izjavila je potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović.

Đukić Dejanović je na TV Pink rekla da republički izbori ne zavise od socijalista. Ocenila je da je koalicija PUPS-JS-SPS opravdala postojanje. "Na PUPS-u i JS je da odlučuju o tome gde će oni. Što se nas tiče, mi ćemo negovati koalicione odnose i sa PUPS-om i sa JS", najavila je Đukić Dejanović.

Osvrnuvši se na jučerašnju sednicu Glavnog odbora SPS, Đukić Dejanović je ocenila da su iskustvo i analitičnost Nikole Šainovića, koji je kooptiran u Glavni odbor, potrebni SPS. Đukić Dejanović je rekla da je istoričar Predrag Marković, koji je izabran za potpredsednika SPS, vezan za ideju levog centra i za demokratske procese, da je sam ocenio da treba da se politički angažuje i doneo zrelu odluku da pristupi SPS.

Komentarišući izbor Milutina Mrkonjića za počasnog predsednika stranke, Đukić Dejanović je dodala da Mrkonjić ne treba da bude biran i da o njemu ne treba niko da ga izjašnjava koliko je njegovo srce i uverenje u SPS-u.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track