Đurić: Interes je Srbije da Kosovo bude stabilno
Foto: Marina Lopičić

Direktor Kancelarije za KiM

Đurić: Interes je Srbije da Kosovo bude stabilno

Politika -
Prioritet srpske zajednice na Kosovu i Metohiji formiranje Zajednice srpskih opština

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je veliki interes Srbije da na Kosovu i Metohiji postoji stabilnost i bude uspostavljena vladavina prava, koje je, kako tvrdi, u ovom trenutku manje nego pre Briselskog sporazuma.

Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Đurić je to rekao na sastanku sa predstavnicima Ministarstva inostranih poslova Švedske - direktorom za politička pitanja Torbjernom Solstremom, načelnikom odeljenja za pitanja EU proširenja Olom Sveninsonom i ambasadorom Švedske u Beogradu Kristerom Aspom.

Sagovornici su tokom sastanka u Palati Srbija, razgovarali o procesu evropskih integracija, dijalogu Beograda i Prištine i podvukli izuzetan značaj punog sprovođenja dogovora postignutih u okviru Briselskog sporazuma.

Đurić je, kako je saopšteno, istakao da je prioritet srpske zajednice na Kosovu i Metohiji formiranje Zajednice srpskih opština i izrazio očekivanje da će se nakon konstituisanja pokrajinske vlade stvoriti uslovi za ubrzanje započetih procesa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track