Đurić: Očekujem da neredi u Prištini budu albanski izgovor u Briselu
Foto: Fonet Dragan Antonic

Đurić: Očekujem da neredi u Prištini budu albanski izgovor u Briselu

Politika -
Osim ako im međunarodna zajednica ne stavi do znanja da im je to u interesu zbog drugih ciljeva. Svi oni gledaju Srbe i dalje kroz ratne naočare i većina lidera je iz tih ratnih redova, istakao je direktor Kancelarije za KIM

BEOGRAD- Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je danas da se može očekivati da će u Briselu albanski predstavnici koristiti nerede u Prištini kao izgovor za manju fleksibilnost ili nemogućnost da se sprovedu neki dogovori, poput ovlašćenja Zajednice srpskih opština.

"Ako srpski članovi pokrajinske vlade ne ispune ono što se od njih očekuje za srpsku zajednicu, možda ćemo i mi biti ti koji će tražiti njihovu smenu", rekao je Đurić za Radio Beograd 1.

Foto: AP
Foto: AP

Prema njegovim rečima, jako je važno da budemo iskreni prema sebi i reći da ne možemo očekivati ni od jedne albanske političke partije blagonaklon odnos prema Srbima na Kosovu i Metohiji.

"Osim ako im međunarodna zajednica ne stavi do znanja da im je to u interesu zbog drugih ciljeva. Svi oni gledaju Srbe i dalje kroz ratne naočare i većina lidera je iz tih ratnih redova", napomenuo je direktor Kancelarije za KIM.

On smatra da je najveći izvor nestabilnosti uvek bilo donošenje i sprovođenje rešenja o kojima javnost nije obaveštena.

"Sa strane Vlade Srbije mogu da potvrdim da ćemo naše ljude na KiM potpuno i jasno informisati o svim dogovorima, al ne mogu da garantujem da albanska strana posle satanaka u Briselu i dalje neće ponovo izlaziti sa potpuno drugačijim izjavama od dogovorenog", naglasio je Đurić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track