Đurić: Tači nije zatražio odobrenje da dođe u Beograd

Njegov dolazak kao bura u čaši vode

Đurić: Tači nije zatražio odobrenje da dođe u Beograd

Politika -
Rekavši da je čitava ova situacija u stvari odvraćanje od značajnijih tema, direktor Kancelarije KiM objasnio je da je bilo mnogo loših izjava koje su Tači i kosovski pemijer Edi Rama davali prethodnih dana

BEOGRAD - Predsednik Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da zamenik kosovskog premijera Hašim Tači nije tražio bilo kakvo odobrenje za posetu Beogradu, te da je najava njegovog dolaska "kao bura u čaši vode".

"Nikakav skup koji organizuje Srbija, niti bilo koja međunarodna organizacija te vrste, ne postoji niti postoji zahtev za tom posetom. Reč je o pokušaju odvraćanja pažnje sa značajnijih trema", rekao je Đurić i dodao da su sve to medijske spekulacije.

Upitan zbog čega je Tačiju na taj način potrebno odvraćanje od značajnijih tema, Đurić je objasnio da je bilo mnogo "loših izjava koje su Tači i kosovski pemijer Edi Rama davali prethodni dana".

"Bilo je mnogo loših izjava koje su davali Tači i Rama prethodnih dana i oni su pretrpeli određenu političku štetu u međunarodnim krugovima i regionu zbog pozivanja na destabilizaciju regiona. Kao da je bilo potrebno da se ođednom baci u fokus neka izmišljena, druga tema, da bi se sa toga skrenula pažnja", smatra Đurić.

Govoreći o zvaničnoj proceduri za dolazak Tačija, Đurić je precizirao da 72 sata ranije, preko oficira za vezu, dolazi do obaveštenja o poseti pokrajinskog zvaničnika. Upitan kakva bi bila reakcija srpskih vlasti ako se Tači ipak pojavio u Beogradu, Đurić je rekao da pravosudni organi Srbije tretiraju svakog građanina na isti način."U tom smislu i taj naš građanin bi se u skladu sa našim zakonima našao kao predmet rada određenih institucija, ali to je posao za te institucije", kategoričan je Đurić.(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track