DVERI: Saobraćajci u pritvoru, kriminalci na slobodi
Foto: Beta

Saopštenje

DVERI: Saobraćajci u pritvoru, kriminalci na slobodi

Politika -

BEOGRAD - Informativna služba Pokreta Dveri iznela je saopštenje povodom najnovije odluke tužilaštva da produži pritvor za još 30 dana sedamnaestorici od 33 čačanska saobraćajna policajca, uhapšenih 27. decembra prošle godine zbog sumnje da su primali mito za nepisanje saobraćajnih kazni.

Dveri iznose u saopštenju da su zbog pojave, koja je prisutna i raširena u celoj Srbiji, uhapšeni samo čačanski saobraćajci.

U ovakvim postupcima tužilaštva Dveri vide "želju Aleksandra Vučića da se obračuna sa gradom Čačkom i njegovim slobodarskim tradicijama, jer mu je jasno da Čačak diktatore i lance ne ljubi. Aleksandru Vučiću i njegovim podrepašima smetaju i čačanski naglasak, i Ibarska magistrala, jedino što od Čačka prihvataju je novac njegovih građana, koji im uskraćuju kroz budžetska davanja".

"Dveri se uvek zalažu za poštovanje zakona, ali će takođe uvek biti protiv selektivne pravde koja jedne kažnjava a druge nagrađuje, već prema njihovoj bliskosti sa aktuelnom vlašću. Postavljamo otvorena pitanja premijeru Vučiću: Šta se desilo sa zatvorskim odelom za Mlađana Dinkića, koje je onako ponosno pokazivao u Skupštini Srbije? Kako je Dinkić od 'najvećeg lopova i štetočine', od 'dirigenta pljačkaških privatizacija', napredovao do specijalnog savetnika i koordinatora za ekonomsku saradnju sa arapskim šeicima? Zašto si vikao na ministarku pravde koja nije bila u stanju da podigne optužnicu protiv Bogoljuba Karića, 'prvog tajkuna u Srbiji', a posle toga nasmešen zajedno sa njim otvarao njegov novoizgrađen tržni centar u Minsku? Koliko je lično dao novca Aleksandru Vučiću od srpskog rada koji je opljačkao i izneo iz Srbije? I šta se dešava sa sitnijim ribama, narko dilerima, čije optužnice nikako da postanu pravosnažne, a u međuvremenu seju smrt po Srbiji? Da li postoji još nedodirljivih kriminalaca, osim Aleksandra Stankovića, Velje Belivuka, Zvonka Veselinovića?" navodi se u saopštenju.

"Srpski pokret Dveri je apelovao na tužilaštvo da prestane da bude produžena ruka jednog čoveka koji se hvali svojim upornim radom, a rezultati tog rada su guranje Srbije u provaliju.

Neka obrate pažnju na najnoviju izjavu bivše supruge Siniše Malog, još jednog od prijatelja Aleksandra Vučića, i neka preispitaju njene navode o 'kriminalnoj družini', a onda neka reaguju u skladu sa zakonom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track