(VIDEO) EKSKLUZIVNI PAPARACO: Leđa širi Velja, pući će mu fotelja

Ministar bez portfelja u top-formi uprkos godinama

(VIDEO) EKSKLUZIVNI PAPARACO: Leđa širi Velja, pući će mu fotelja

Politika -
Lider Nove Srbije Velimir Ilić imao je intenzivan trening u jednoj od prestoničkih teretana. Nakon vežbi zagrevanja, prionuo je na jačanje mišića, a bez mnogo muke uradio je nekoliko serija na spravi sa sajlom

BEOGRAD - Ministar za vanredne situacije Velimir Ilić mogao bi da postidi i daleko mlađe kolege u Vladi Srbije kad je reč o fizičkoj formi. Naime, lider Nove Srbije vežba u teretani iako je već zašao u 64. godinu.

http://www.youtube.com/watch?v=qZmCtU1yJew

Sprema se za terenKonkretne motive za posećivanje teretane nismo uspeli da saznamo iz prve ruke jer Ilić ceo dan nije odgovarao na naše pozive. U svakom slučaju, ne bi trebalo da mu škodi, pogotovo što je kao ministar za vanredne situacije često upućen na teren, gde ga ponekad dočeka čak i živo blato, u kom se zaglavio kad je prošle godine obilazio rudnik „Stolice“ u Kostajniku. Posle podizanje forme, verovatno mu neće ni biti potrebna pomoć meštana i telohranitelja da ga izvuku, kao što je tad bio slučaj.Fitnes instruktor Saša Plećević, poznatiji kao Doktor Filgud, smatra da je veoma dobro što Ilić vežba, iako je zašao u sedmu deceniju.

Tim stručnjaka- Svaka fizička aktivnost može biti i korisna i štetna. U slučaju Velje Ilića uveren sam da mu koristi jer sigurno oko sebe ima tim stručnjaka koji mu je propisao adekvatne vežbe. Veoma je važno da čovek bude aktivan, pogotovo u tim godinama. A Velju Ilića sam viđao i ranije da pliva, što znači da vodi računa o zdravlju i fizičkoj kondiciji. Konkretno, ovde je reč o treningu koji je počeo zagrevanjem, zatim je nastavljen vežbama snage i završen kardio-treningom, odnosno vožnjom bicikla. Ovakav tip treninga potrebno je raditi triput nedeljno - zaključuje Plećević.

Zdravstveni problemiIMAO MOŽDANI UDARVelimir Ilić doživeo je 2009. lakši moždani udar, posle koga je završio u Urgentnom centru u Beogradu. Tada je nekoliko dana zadržan u bolnici, nakon čega je pušten na kućno lečenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track