EKSKLUZIVNO VUČIĆ ZA PORTAL KURIRA: Ambasador Srbije u Nemačkoj biće Dušan Crnogorčević
Foto: Ministarstvo Spoljnih Poslova

Predsednik vlade otkriva

EKSKLUZIVNO VUČIĆ ZA PORTAL KURIRA: Ambasador Srbije u Nemačkoj biće Dušan Crnogorčević

Politika -
Crnogorčević je moj izbor. U pitanju je karijerni diplomata i vrhuski stručnjak. Govori odlično nemački i švedski i siguran sam da će na najbolji način predstavljati Srbiju u Nemačkoj, kaže premijer

BEOGRAD - Novi ambasador Srbije u Nemačkoj je Dušan Crnogorčević, izjavio je ekskluzivno za portal Kurira premijer Srbije Aleksandar Vučić.

- Crnogorčević je moj izbor. U pitanju je karijerni diplomata i vrhuski stručnjak. Govori odlično nemački i švedski jezik. I siguran sam da će na najbolji način predstavljati Srbiju u Nemačkoj - kaže Vučić.

Inače, Crnogorčević je već godinama u diplomatiji. Radio je u našim diplomatskim predstavništvima širom sveta. Bio je ambassador u Finskoj, Rumuniji, Švedskoj. Letoniji, a bio je i šef Pregovaračkog tima Srbije i Crne Gore za granicu sa Hrvatskom BiH i Makedonijom.

Rođen je 1948. godine u Beogradu, gde je i diplomirao na Pravnom fakultetu, a magistrirao je na Kolumbija univerzitetu u SAD. Jedno vreme je bio i pomoćnik i zamenik ministra spoljnih poslova. (S. Vojinović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track