FAKTOR PLUS ISTRAŽIVANJE: Vučić i dalje ubedljivo najpopularniji
Foto: Shutterstock

Anketa

FAKTOR PLUS ISTRAŽIVANJE: Vučić i dalje ubedljivo najpopularniji

Politika -
Ispitanici su odgovarali na pitanje koga od političara, koji trenutno nisu na funkciji, smatraju ličnošću koja svojim znanjem, radom i ugledom može da doprinese napretku Srbije

BEOGRAD - Najpopularniji političar u Srbiji je premijer Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić, pokazalo je istraživanje agencije "Faktor plus", čija je namera bila da se vidi šta je alternativa postojećoj vlasti. Ispitanici su u istraživanju odgovarali na pitanje koga od navedenih političara, koji trenutno nisu na funkciji, smatraju ličnošću koja svojim znanjem, radom i ugledom može da doprinese napretku Srbije.

Rezultati istraživanja, kako kažu u toj agenciji, pokazuju da niko nije ni blizu najpopularnijem političaru u Srbiji. Prema tom istraživanju, 16 odsto ispitanika smatra da bi to mogao da bude nekadašnji predsednik Srbije i DS, a sada predsednik SDS Boris Tadić, 15 odsto njih je mišljenja da bi to mogao da bude funkcioner SPS Branko Ružić, a 14 odsto se opredelilo za funkcionera DS Dragana Šutanovca i predsednika Srpske napredne partije Nenada Popovića.

Za demokratu DS Borislava Stefanovića opredelilo se 12 odsto ispitanika, koliko i za lidera PUPS Milana Krkobabića, devet odsto za Sašu Radulovića iz pokreta "Dosta je bilo", osam za predsednicu DSS Sandu Rašković Ivić, a sedam za Boška Obradovića iz "Dveri".

Ispitanici, njih šest odsto, na tu listu je "ubacilo" lidera SRS Vojislava Šešelja, koliko se opredelilo i za lidera LDP Čedomira Jovanovića, dok je četiri odsto ispitanika mišljenja da bi to mogao biti lider LSV Nenad Čanak. Njih 30 odsto nije imalo stav po tom pitanju.

(Tanjug/Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track