(FOTO I VIDEO) PONOS SRBIJE: Pogledajte kako su gardisti marširali na vojnoj paradi u Pekingu
Foto: Reuter

Predsednik Nikolić na proslavi 70. godišnjice poraza Japana

(FOTO I VIDEO) PONOS SRBIJE: Pogledajte kako su gardisti marširali na vojnoj paradi u Pekingu

Politika -
U svečanom defileu na Tjenanmenu učestvovalo je 12.000 pripadnika kineske vojske, oko 1.000 vojnika iz 17 drugih država, među kojima i gardisti Vojske Srbije
1 / 4 Foto: Reuter

Vojnoj paradi povodom obeležavanja 70. godišnjice poraza Japana u Drugom svetskom ratu u Pekingu danas je prisustvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji boravi u višednevnoj poseti Kini.

Kako je saopštila Pres služba predsednika Srbije, ceremonija povodom 70 godina od pobede nad fašizmom otpočela je rukovanjem predsednika NR Kine Si Đinpinga i njegove supruge sa šefovima država i njihovim supružnicima preko 49 država i međunarodnih organizacija.

Nikolić je, kako je istaknuto, imao visok tretman u Pekingu. Prvi je predsednik koga su primili predsednik NR Kine Si Đinping i predsednik Vlade NR Kine Li Kećijang. Razlog za to je Nikolićev veliki doprins unapređenju odnosa dve zemlje, kao i činjenica da je prvi prihvatio da prisustvuje vojnoj paradi na Tjenanmenu.

Pogledajte kako su srpski gardisti marširali (od 23 minuta 40 sekunde):

Osim pogleda na moćnu kinesku vojsku, Nikolić je ponovo bio ponosan što su na paradi učestvovali i srpski gardisti.

U ovom videu naše gardiste videćete oko 5 minuta:

Srpski gardisti su u ovom snimku prikazani u 1.34.00 minutu.

Tačnije, u svečanom defileu na Tjenanmenu učestvovalo je 12.000 pripadnika kineske vojske, oko 1.000 vojnika iz 17 drugih država, među kojima i gardisti Vojske Srbije, a Peking je nadletalo 200 borbenih aviona.

Високо подигнутог чела, одважним стројевим кораком, наши гардисти продефиловали су данас испред централне бине на Тргу ...

Posted by Министарство одбране и Војска Србије on Thursday, 3 September 2015

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track