VUČIĆ OTKRIVA TAJNE PORUKE IZ KNJIGA: Krki Mosad, Nebojši Blerov spin! Tačno znam kome sam koju dao!
Foto: Marina Lopičić

Premijer primenio triki kriterijum

VUČIĆ OTKRIVA TAJNE PORUKE IZ KNJIGA: Krki Mosad, Nebojši Blerov spin! Tačno znam kome sam koju dao!

Politika -

BEOGRAD - Odlazeći premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ministrima podelio knjige iz svoje biblioteke i dodao da ih je delio po "triki kriterijumu" i da tačno zna zašto je koju knjigu kome dao.

1 / 20 Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

POSLEDNJI PUT KAO PREMIJER Vučić ministrima podelio knjige s porukama, evo koja određuje naslednika!

"Svoje knjige sam delio, ostavio sam u Vladi police koje sam napravio nasledniku. To sam radio bez vladinog novca. Neko će u neki lepši prostor ući. Ostalo je još neka odela da iznesem" rekao je Vučić u razgovoru sa novinarima posle poslednje sednice vlade koju je vodio kao premijer.

Kako je rekao kriterijum po kome je delio knjige je bio čudan, da je teško zaključiti zašto je kome koju poklonio i naveo da ih je birao sam iz svoje biblioteke.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

"Kada sam kupovao knjige morao sam gumicom da brišem cenu" rekao je Vučić i dodao da je svakome od članova kabineta napisao i ličnu poruku.

"Nekome se dopada, nekome ne. Napisao sam šta bi možda mogli da promene. Poželeo sam svima puno sreće i uspeha" dodao je.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Ponovio je da je reč o potpuno različitim knjigama."Ne biste pretpostavili zašto je neko neku knjigu dobijao. Kada Ivica dobije o svim srpskim vladarima, a Ana dobije o Milanu Stojadinovću, Zorana o danima i godinama koje su sve promenile, a Nebojša o pobednicima i kako se postaje i ostaje. Svakome znam kome sam i zbog čega koju dao" istakao je odlazeći premijer i izabrani prersdnik.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Dodao je da na primer "Jadranka umesto Evrope dobila Kinu" te da je to učinio i iz još jednog razloga."Ona je vrlo energična i žestoka u izražavanju svojih stavova, odande je potrebno još malo mira i drugačijeg filozofskog pristupa da dobije i primeni. Svakome sam pronašao nešto. Šalio sam se najviše na Vulinov račun. Nadam se da se nije naljutio" rekao je Vučić.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

On je naveo i da će Suzana Vasiljević, njegova savetnica za medije, nastaviti da radi sa njim.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Ministarka zadužena za EU integracije Jadranka Joksimović je dobila knjigu "O Kini" (On China) Henrija Kisindžera, dok je Milan Krkobabić dobio knjigu "Mosad: Najveće misije izraelske tajne službe", a Slavica Đukić Dejanović jedno od dela Ive Andrića.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Ministar policije Nebojša Stefanović je dobio knjigu "Pobednici" (Winners) čuvenog spin doktora i bliskog saradnika Tonija Blera Alistera Kembela, sa kojim je imao i prilike da se upozna pre dve godine, kada je Kembel održao predavanje pod blagim velom tajne srpskim ministrima.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Ministru energetike Aleksandru Antiću je bila namenjena knjiga o uspesima sportskog društva Crvena zvezda - "Pod sjajem Zvezde - 70 godina radosti". Šta je Vulin dobio, ne zna se.

Vučić je naveo i da će Suzana Vasiljević, njegova savetnica za medije, nastaviti da radi sa njim.

Đorđević dobio "Izbornu vrtoglavicu"

Ministar odbrane Zoran Đorđević rekao je da je nakon poslednje sednice vlade od premijera Aleksandra Vučića dobio knjigu "Izborna vrtoglavica" sa porukom u posveti ističući da su mnoge dobre stvari urađene, a da je to zasluga prvenstveno odlazećeg premijera i izabranog predsednika Srbije.

"Poruka (u knjizi) je malo drugačija i lična od onoga kakav je naslov, ali i jedno i drugo ima svoju poruku iako je različito. U svakom slučaju shvatio sam šta je onaj koji mi je dao hteo da kaže", rekao je Đorđević novinarima nakon poslenje sednice vlade koju je vodio premijer Aleksandar Vučić.

Govoreći o radu Vučićeve Vlade Đorđević je naveo da je zahvaljujući premijeru, mnogo stvari urađeno.

"Mislim da je napravljena kvalitetna osnova da kao vlada i država krenemo krupnim koracima napred. To je sve zahvaljujući njegovoj energiji i njegovim ličnim uputstvima koje je davao svakom od nas i zadacima koje smo svi dobijali", rekao je Đorđević.

On je napomenuo da Vučić ni na današnjoj sednici vlade nije propustio da ministrima da neke zadatke, "kao sa će opet sutra da bude sednica vlade i opet da nešto očekuje od nas".

"U svakom slučaju nastavićemo tom energijom i uveren sam da ćemo uspeti u tome i da Srbija grabi krupnim koracima napred ka poboljšanju i materijalnog položaja našeg stanovništva, i onome što je meni bitno kao ministru odbrane, da bezbednost naših građana bude na najvišem mogućem nivou i da vojska bude opremeljena", naveo Đorđević.

On je naglasio da je to sve urađeno zahvaljujući predsedniku vlade.

"Sada, i kao vrhovnom komadantu, verujem da će biti toga još više", rekao je Đorđević.

(Tanjug/B92)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kojeg Crnogorca su Rusi vratili sa aerodroma iz Moskve u Tivat?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track