GOJKOVIĆEVA KOD NARIŠKINA: Saradnja Rusije i Srbije dostigla strateški nivo
Foto: Reuters

Predsednica Skupštine obratiće se kolegama u Dumi

GOJKOVIĆEVA KOD NARIŠKINA: Saradnja Rusije i Srbije dostigla strateški nivo

Politika -
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, koja je započela dvodnevnu posetu Ruskoj Federaciji, ocenila je da Rusija i Srbija imaju veoma veliki prostor za razvijanje saradnje

MOSKVA - Saradnja između Rusije i Srbije dostigla je strateški nivo, izjavio je u Moskvi predsednik Državne dume Sergej Nariškin tokom razgovora sa Majom Gojković.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, koja je započela dvodnevnu posetu Ruskoj Federaciji, ocenila je da Rusija i Srbija imaju veoma veliki prostor za razvijanje saradnje. "Visoko cenimo nivo saradnje između Rusije i Srbije. Verujemo da smo, na osnovu brojnih pokazatelja, dostigli strateški nivo (saradnje)", ocenio je Nariškin, prenela je agencija Tas.

On je ocenio da je to od "suštinskog značaja imajući u vidu manjak poverenja koji je trenutno vidljiv u Evropi". "Rusija i Srbija su se oduvek zalagale i nastaviće da se zalažu za poštovanje međunarodnog prava", istakao je ruski zvaničnik. Nariškin je dodao da treba se ulože napori kako bi se osigurali bezbednost i mir u Evropi.

Kako je najavljeno iz kabineta predsednice Skupštine Srbije, Gojkovićeva će se obratiti deputatima Dume. Ona će se sastati i sa predsednicom Saveta Federacije Valentinom Matvijenko i sa članovima poslaničke grupe prijateljstva Državne dume sa Srbijom. Gojkovićeva će tokom posete Moskvi razgovarati o unapređenju bileteralnih odnosa Srbije i Ruske Federacije i intenziviranju parlamentarne saradnje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track