PLJUŠTALE UVREDE U SKUPŠTINI Đurišić pretio Bečiću: Đubre jedno, razbiću te!
Foto: Marina Lopičić, Fonet Nenad Đorđević

Haos u parlamentu

PLJUŠTALE UVREDE U SKUPŠTINI Đurišić pretio Bečiću: Đubre jedno, razbiću te!

Politika -
Potpredsednik iz SNS kaže da ga je poslanik SDS iz čista mira psovao i podsmevao mu se zbog izgleda. Iz SDS poručuju da je naprednjak sve izmislio

BEOGRAD - U Skupštini Srbije juče su ponovo pljuštale uvrede! Potpredsednik Skupštine i poslanik SNS Igor Bečić optužio je šefa poslaničke grupe SDS Marka Đurišića da mu je posle određivanja pauze u parlamentu opsovao majku, govorio mu: „Vidi na šta ličiš“ i pretio da će da ga razbije!Bečić kaže da se incident dogodio u sali parlamenta, a da je poslanik SDS psovke uputio i predsedavajućoj Maji Gojković, i to bez ikakvog povoda.Psovao mi majku- Čim je određena pauza, Ðurišić mi je prišao i bez razloga počeo da psuje: „Je..m ti majku“, „Ðubre“... Nije se zaustavio na psovkama, već je rekao da će da me razbije, pretuče. Nastavljao je sa uvredama, komentarisao je moj izgled, rekao mi je: „Pogledaj se kakav si“, „Vidiš na šta ličiš“, pretio je da će da se obračuna sa mnom - ispričao je Bečić u dahu, kao i da su i ostali poslanici čuli te uvrede, te da je šokiran Ðurišićevim ponašanjem.- Preti mi kolega sa kojim bi trebalo da razmenjujem argumente! Ðurišić dolazi iz stranke na čijem je čelu čovek koji je bio predsednik države i očigledno je da u nedostatku argumenata i politike oni moraju da se služe ovim sramnim postupcima. Ovakvim incidentima pokušavaju da zaplaše SNS i zaustave reforme u Srbiji - smatra Bečić.Nije dorastao pozivuÐurišić nije odgovarao da pozive, ali njegov kolega iz stranke Aleksandar Senić kaže da veruje Ðurišiću da je Bečić sve izmislio.- Prosto mi je neverovatno da u celom poslaničkom klubu Srpske napredne stranke ne postoji niko pismeniji i inteligentniji od Igora Bečića, koji skandalozno vodi sednice i svojim ponašanjem unižava ugled parlamenta. Očigledno je Bečić prebrzo napredovao od konduktera do potpredsednika Skupštine i jednostavno nema kapacitet za posao kojim se bavi - rekao je Senić.

Trenira strogoćuMAJA ŠALJE POSLANIKE NA DRUŠTVENO KORISTAN RADPredsednica Skupštine Maja Gojković rešila je da poslanike uvede u red, i to tako što ih više neće novčano kažnjavati, već slati na društveno koristan rad! Gojkovićeva je juče u toku sednice najavila da će podneti ovaj predlog, i to za one narodne tribune koje krše poslovnik. Tako postoji šansa da ako ova ideja bude usvojena, neposlušni poslanici sakupljaju papiriće, skidaju grafite sa zidova ili na Adi Ciganliji rade na uređenju prostora. A Gojković se odlučila se na ovaj korak nakon rasprave sa Markom Đurišićem o tome da li je prekršio kućni red ili ne.

CRNI ANĐELKO Samo njemu u celoj skupštini prete batinama i vređaju ga1. Šutanovac: Ološu!Dragan Šutanovac, poslanik DS, krajem prošle godine je tokom rasprave u Skupštini rekao Bečiću da je ološ! Atmosfera se usijala, Šutanovac je, kako kaže, hteo još nešto da kaže, a Bečić, koji je u tom trenutku predsedavao, isključio mu je mikrofon. Šutanovac mu je dobaci, kako tvrdi ovaj naprednjak, da je ološ.2. Živković: Stoko!I Zoran Živković uvredio je Igora Bečića - naime, pre nekoliko meseci, kada mu je Bečić kao predsedavajući izrekao tri opomene zbog, kako je rekao, uličarskog rečnika i pozvao skupštinsko obezbeđenje da izbaci lidera Nove stranke iz sale Skupštine, on mu je dobacio: „Stoko!“

Kazne poslanicimaDRUŠTVENO KORISTAN RADMaja Gojković rešila je da poslanike više ne kažnjava novčano, već slanjem na društveno koristan rad! Tako postoji šansa da ako ova ideja bude usvojena, neposlušni poslanici sakupljaju papiriće, skidaju grafite sa zidova ili na Adi rade na uređenju prostora.

I Bečić kažnjavaoOPOMENA STAROJ MUŠTERIJIBečić je izrekao Zoranu Živkoviću opomenu jer je rekao da mu je drago što su neki napredovali, pa sada žele Abu Dabi u Beogradu, a nekad su pričali „da treba ubijati po sto muslimana“. To je okarakterisao kao poziv na rasnu i nacionalnu netrpeljivost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track