HARADINAJ: Neće nas niko naterati u koaliciju s Tačijem!
Foto: BETA

Rasprava o formiranju vlasti

HARADINAJ: Neće nas niko naterati u koaliciju s Tačijem!

Politika -
Nema te sile na kugli zemaljskoj koja moŽe da nas natera da uđemo u koaliciji sa DPK Tačija. Mi nismo rekli da se nećemo sastati sa Tačijem kao sa čovekom, ali mi njega ne želimo kao partnera rekao je Haradinaj

PRIŠTINA - Kandidat za premijera koalicionog bloka "VLAN" Ramauš Haradinaj rekao je danas da nema te sile koja će ih naterati u koaliciju sa DPK Hašima Tačija koga ne žele za partnera.

"Nema te sile na kugli zemaljskoj koja moŽe da nas natera da uđemo u koaliciji sa DPK Tačija. Mi nismo rekli da se nećemo sastati sa Tačijem kao sa čovekom, ali mi njega ne želimo kao partnera" rekao je Haradinaj a prenosi prištinski Ekspres.

Prema njegovim rečima, ne može da se pravi "koalicija sa partijom koja uništava našu državu. Vreme je da DPK odustane i skloni se s puta".

"Neko treba da prevede Tačiju da mu je uskraćen susret sa američkiim senatorom Kristoferom Marfijem i činjenica da se sastao samo sa presednicom jeste znak da on treba da se skloni kako bi se formirale institucije", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je rekao da koalicioni blok "VLAN" nije pod međunarodnim pritiskom da sarađuje sa Tacijem i DPK, prenosi "indeksonline".

"Niko ko ima pameti od glavnih centra moći ne tera nas da uđemo u koaliciju sa onima koji su doveli Kosovo u stanje kako je objašnjeno u Izvestaju o progresu", rekao je Haradinaj i podvukao da "ovde ne dolaze međunarodni zvaničnici da nam kazu vladajte zajedno sa Tačijem, jer su taj izvestaj pisali sami međunarodni zvanicnici".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track