HIT Američki intelektualci: Trampe, ogradi se od podrške zločincu Šešelju
Foto: Beta

Pisali kandidatu za predsednika SAD

HIT Američki intelektualci: Trampe, ogradi se od podrške zločincu Šešelju

Politika -

Tokom rata u Bosni, Šešelj je sprovodio teror tokom nasilnih vojnih akcija njegovih paravojnih jedinica na sela u istočnoj Bosni, gde su sprovođena ubistva, silovanja i mučenja, piše u pismu

Oko 30 bivših američkih diplomata, akademika i aktivista pozvali su republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa da se ogradi od podrške lideru SRS Vojislavu Šešelju!Oni su objavili otvoreno pismo u kom apeluju na Trampa da se odrekne podrške tvrdom srpskom nacionalisti Šešelju, piše Balkan insajt.

- Tokom rata u Bosni, Šešelj je sprovodio teror tokom nasilnih vojnih akcija njegovih paravojnih jedinica na sela u istočnoj Bosni, gde su sprovođena ubistva, silovanja i mučenja - piše u pismu.

Šešelj kaže za Kurir da ga uopšte ne dotiče šta „ti muslimani pišu“, te da bi podržao Trampa i pozvao sve Srbe iz Amerike da glasaju za njega čak i da kaže da je lider SRS najveći zločinac.- Nema tu nijednog uglednog intelektualca, kako navode. A čak i kad bi me Tramp lično napao, i dalje bih ga podržavao i pozvao sve da glasaju za njega. A oni su potpuno u pravu - ja sam najveći zločinac 20. veka, ali, na njihovu žalost, haški sud mi to nikada nije dokazao. Ja sam se kao zločinac i rodio, ali za to nema dokaza - rekao je Šešelj.R. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track