HOFER: Pristupanje Srbije EU u interesu je Austrije, jer se Austrija ceni i poštuje u Srbiji
Foto: Stefan Jokić

Kandidat Slobodarske partije Austrije (FPO) uoči sutrašnjih izbora

HOFER: Pristupanje Srbije EU u interesu je Austrije, jer se Austrija ceni i poštuje u Srbiji

Politika -

BEČ - Kandidat Slobodarske partije Austrije (FPO) na predsedničkim izborima, koji se održavaju sutra, Norbert Hofer ističe da bi članstvo Srbije u EU bilo u interesu Austrije.

On je kazao da bi pristupanje Srbije EU sigurno trebalo pozdraviti i da bi bilo u interesu Austrije, koja će joj i dalje pružati podršku na tom putu.

Hofer je izrazio zadovoljstvo što je srpski premijer, na početku svog novog mandata, izabrao Austriju kao destinaciju za prvu posetu inostranstvu.„

- To pokazuje koliko se naša zemlja ceni i poštuje u Srbiji. Veoma me, naravno, raduje ta odluka i trebalo bi da joj bude poklonjena veća pažnja. Nadam se, da ću kao predsednik Austrije moći da doprinesem daljem produbljivanju povezanosti naše dve zemlje. Već sada negujem redovne kontakte sa srpskim političarima i prijateljski sa njima razmenjujem mišljenje“, rekao je Hofer.

Hofer najavljuje, ako bude izabran za predsednika, da bi pojačao političku saradnju.Njegova politika prema Srbiji, kako je objasnio, bila bi politika koja bi podvlačila značaj prijateljstva između Austrije i Srbije, politika koja bi Srbima koji žive u Austriji prilazila s poštovanjem i simpatijama.Ssto se Austrije, na međunarodnom političkom terenu tiče, ona bi trebalo da bude svesna svoje neutralnosti i zauzme posredničku poziciju.„Nekadašnji austrijski kancelar Bruno Krajski je dokazao da naša zemlja može dati sjajan doprinos na diplomatskom parketu“, istakao je Hofer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track