HOJT BRAJAN JI U PRIŠTINI: Kosovo ima bezrezervnu podršku Vašingtona
Foto: AP

Poseta američkog diplomate

HOJT BRAJAN JI U PRIŠTINI: Kosovo ima bezrezervnu podršku Vašingtona

Politika -

PRIŠTINA - Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Hojt Brajan Ji je u Prištini ponovio da Kosovo ima bezrezervnu podršku SAD.

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji i JI su razgovarali o aktuelnim kretanjima na Kosovu i u regionu, o odličnim odnosima iozmeđu dve zemlje, koji su konsolidovani u specifično prijateljstvo i odnose u mnogim oblastima, saopšteno je iz kabineta predsednika kosovskog parlamenta.

"Hojt Ji je predsedniku Veseljiju potvdio snažnu podršku Kosovu na putu evroatlanskih integracija, izražavajući bezrezervnu podršku Kosovu. On je istovremeno zatražio da prioriteti u angažovanju institucija Kosova budu donošenje razvojnih ekonomskih politika, povečanje transparetnosti, dobra vladavina i borba protiv korupcije", navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka bilo je reči i odgovornostima koje ima Kosovo kao nezavisna i suverena država u odnosu na svoje građane ali i susedne zemlje.

Zahvaljujući na podršci koju su SAD dale i daju Kosovu, Veselji je Jia informisao o najnovijim kretanjima na Kosovu, opredeljenju institucija da vode napred proces evropskih integracija, kao i ubrzanju ekonomskog razvoja i dobrobiti građana na unutrašnjem planu.

Visoki američki diplomata tokom dana se susreo sa zamenikom premijera Kosova Branimirom Stojanovićem i šefom poslaničke grupe Srpske liste Slavkom Simičem kao i ministarkom za dijalog sa Beogradom Editom Tahiri.

Za sutra su najavljeni sastanci sa ministrom za Bezbednosne snage Kosova Hakijem Demolijem i komandantom BSK, generalom Rahmanom Ramom.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KOŠARE- srpski vojnici krvlju crtali mape !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track