I NOĆAS SE VREĐALI U SKUPŠTINI: I Šutanovac predsedavajućem rekao da je đubre i ološ
Foto: Zorana Jevtić

SNS osudio necivilizovano ponašanje

I NOĆAS SE VREĐALI U SKUPŠTINI: I Šutanovac predsedavajućem rekao da je đubre i ološ

Politika -
U skoro dva sata po ponoći, posle više od 17 sati rasprave, na trenutak je došlo do podignutih tonova o jednom od opozicionih amandmana, pa je poslanik DS rekao predsedavajućem Igoru Bečiću da je "đubre" jer mu je on pre toga isključio mikrofon

BEOGRAD - Srpska napredna stranka najoštrije osuđuje necivilizovano i nedemokratsko ponašanje poslanika Demokratske stranke Dragana Šutanovca na sednici parlamenta na kojoj se razmatrao budžet.

"Smatramo da je noćašnje divljanje poslanika DS-a Dragana Šutanovca, čuvenog predzetnika sa Vračara i bivšeg ministra, koji je u 1,40 nakon ponoći, opet u nedostatku argumenata, rekao predsedavajućem „đubre jedno", a, zatim, i „ološu", još jedan skandal i oličenje Demokratske stranke", piše u saopštenju SNS.

Ta stranka smatra da je žalosno da su se svi argumenti bivšeg režima sveli na primitivizam i vulgarnosti, i da je jedino što im je u nedostatku argumenata preostalo samo da u parlamentu političke protivnike vređaju sa „stoko jedna".U raspravi o predlogu budžeta po amandmanima, kao i u nedavno završenoj načelnoj raspravi, pale su teške reči na relaciji opozicija - predsedavajući sednici Igor Bečić.

U skoro dva sata posle ponoći, posle više od 17 sati rasprave, na trenutak je došlo do podignutih tonova o jednom od opozicionih amandmana, pa je poslanik DS Dragan Šutanovac rekao predsedavajućem Igoru Bečiću da je "đubre" jer mu je on pre toga isključio mikrofon.

Nakon toga, Bečić je Šutanovcu izrekao opomenu i nastavljena je rasprava o amandmanima.Sličan incident se dogodio tokom rasprave u načelu o budžetu u ponedeljak kada je predsednik Nove stranke Zoran Živković, takođe Bečiću, dobacio "stoko" pošto mu Bečić nije dao mogućnost da replicira premijeru Aleksandru Vučiću i posle tri izrečene opomene, izbacio ga iz Skupštine.

PS čestitao poslanicima što su "uspeli da se uzdrže"

BEOGRAD - Pokret socijalista (PS) čestitao je danas poslanicima vladajuće većine u Skupštini Srbije što su, tokom incidenta na sednici o budžetu u ponedeljak, "uspeli da se uzdrže i ne dopuste psovačima i pljuvačima da zagade najviši dom u Srbiji".

Stranka je u saopštenju navela da (poslanik Demokratske stranke) "Dragan Šutanovac nije odoleo da ne pokaže svoje pravo lice", "kada je postalo jasno da će Skupština Srbije biti iznad rečnika mržnje i da će uprkos uvredama i stalnim opstrukcijama biti usvojen budžet sa pratećim zakonima."

PS podseća da su na toj sednici, "potpredsednik parlamenta a sa njim i svi poslanici, nakon "stoke", nazvani i "ološem i teškim đubretom". "Od Šutanovca ne čudi, navikli smo na bahatost i neprijatnost kuma Borisa Tadića", naveo je PS i dodao da su "ostali šokirani da to u našim medijima nije razlog za osudu ili bar vest". "Umesto osude prećutkivanje, minimalizovanje i traženje krivca u svemu i svakom osim u bahatom i nepristojnom psovaču", ističe se u saopštenju.

"Ološ i teško đubre" uvrede koje izgovara poslanik DS za naše medije nije vest. Baš kao što Živkovićev najviši domet " stoko" nije uvredljiv", naveo je PS. Ocenjujući da "ništa nije vest što vređa dostojanstvo članova Vlade ili predstavnika SNS ili PS", stranka je dodala da se "ni ovaj put neće oglasiti ni NVO, ni novinarska udruženja, ni etičke komisije - neće se oglasiti niko a "ološ i teško đubre" kao i "stoko" biće reči koje su legitimne i dozvoljene, naravno samo ako ih izgovaraju poslanici DS".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track