I SKUPŠTINA ŠTEDI: Potrošeno 2,5 milijardi dinara
Foto: Nebojša Mandić

U 2014. godini

I SKUPŠTINA ŠTEDI: Potrošeno 2,5 milijardi dinara

Politika -
Nepotrošena sredstva vraćena su u budžet Srbije

BEOGRAD - Skupština Srbije potrošila je u 2014. godini 2,5 milijardi dinara od planiranih nešto više od tri milijarde dinara, navodi se u izveštaju o korišćenju i raspolaganju sredstvima za rad parlamenta koji je danas usvojio Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja.

Na sednici tog odbora je zamenik sekretara republičkog parlamenta Srđan Smiljanić rekao da su nepotrošena sredstva vraćena u budžet Srbije. On je dodao da je za sprovođenje parlamentarnih izbora i za izbore za savete nacionalnih manjina bilo opredeljeno 1,158 milijardi dinara.

Skupština Srbije je, kako je naveo Smiljanić, iz svog budžeta u maju 2014. godine prenela Ministarstvu finansija 100 miliona dinara za sanaciju poplava, kao i dva miliona dinara za lečenje oboljenja, stanja i povreda koji se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji.

Napominjući da su u 2014. godini bila dva rebalansa budžeta, Smiljanić je istakao da republički parlament nije tražio dodatna sredstva za finansiranje. Kako se navodi u izveštaju, za poslanike je u protekloj godini potrošeno nešto više od 615 miliona dinara, a za skupštinsku stručnu službu 1,8 milijardi dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track