IDEJA KANDIDATA STAMATOVIĆA: U Srbiji organizovati Zimsku specijalnu olimpijadu
Foto: Fonet

Predsednički izbori 2. aprila

IDEJA KANDIDATA STAMATOVIĆA: U Srbiji organizovati Zimsku specijalnu olimpijadu

Politika -

ČAJETINA - Kandidat za predsednika Srbije Milan Stamatović predlaže da Srbija bude domaćin jedne od narednih Zimskih specijalnih olimpijada za sportiste sa posebnim potrebama.

On je povodom današnjeg početka Zimske specijalne olimpijade u Austriji, na kojoj učestvuje i 20 srpskih olimpijaca, rekao da naša zemlja ima veliki potencijal za organizovanje ovakvih sportskih događaja.

On je u izjavi medijima dodao da planinski sportski centri u našoj zemlji, poput Zlatibora, Kopaonika i Stare planine, mogu da ugoste sportiste iz svih zemalja sveta i da se predstave kao poželjne sportske i turističke destinacije.

Stamatović je rekao da je Zlatibor spreman da, u saradnji sa Kopaonikom i Starom planinom, bude domaćin neke od sledećih Zimskih specijalnih olimpijada na kojoj se takmiče sportisti iz 150 zemalja sveta i tako pokažemo koliko poštujemo osobe sa posebnim potrebama.

On smatra da sportisti sa posebnim potrebama moraju da budu izjednačeni sa profesionalnim sportistima, a Srbija da pokaže brigu za te hrabre ljude koji nas predstavljaju u svetu i da im pruži moralnu i finansijsku podršku tokom priprema i na samim takmičenjima, izjavio je Stamatović.

Stamatović ističe da sportisti sa intelektualnim nedostatkom ,redovnim treniranjem i bavljenjem sportom, jačaju zdravlje i stiču afirmaciju u sportskoj sredini, i na taj način se lakše uključuju u život zajednice, i podseća da su reprezentativci Srbije osvojili 16 medalja na Zimskoj specijalnoj olimpijadi 2013. godine u Južnoj Koreji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track