IPAK ZAJEDNO: U utorak sastanak Vučića i Devenporta
Foto: FoNet Dragan Antonic

Vlada Srbije

IPAK ZAJEDNO: U utorak sastanak Vučića i Devenporta

Politika -
Vučić je optužio Devenporta i EU da su dali pare novinarima Balkanske istraživačke mreže da pišu protiv Vlade Srbije. Objavljen je tekst u kom se opisuju nepravilnosti oko izbora firme koja će obaviti ispumpavanje vode iz kopa "Tamnava - Zapadno polje"

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Majklom Devenportom, saopšteno je večeras iz Vlade.

Vučić je pre nekoliko dana optužio Devenporta i EU da su dali pare novinarima Balkanske istraživačke mreže (BIRN) da pišu protiv Vlade Srbije, pošto je ta redakcija objavila tekst u kom opisuje nepravilnosti u postupku izbora firme koja će obaviti ispumpavanje vode iz kopa "Tamnava - Zapadno polje".

Premijerove tvrdnje odbacila je portparolka EU Maja Kocijančić, posle čega ju je Vučić optužio da pokušava da ga ućutka.

U tekstu BIRN-a pod naslovom "Ispumpavanje kopa i budžeta" navodi se da je Elektroprivreda Srbije za ispumpavanje vode iz Rudarskog basena Kolubara angažovala konzorcijum bez iskustva, čime je znatno uvećala cenu tog posla.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja