ISTRAŽIVANJE: Da glasamo u nedelju, Vučić bi bio predsednik, a evo kako bi prošli ostali
Foto: Dragan Kadić/Ilustracija

Anketa Faktora plus

ISTRAŽIVANJE: Da glasamo u nedelju, Vučić bi bio predsednik, a evo kako bi prošli ostali

Politika -

BEOGRAD - Ako bi predsednički izbori bili održani u nedelju, a kandidat Srpske napredne stranke (SNS) bio aktuelni premijer Aleksandar Vučić, on bi osvojio 55,2 odsto podrške, rezultati su danas predstavljenog istraživanja agencije Faktor plus.

Prema istom istraživanju nekadašnji ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić i predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj osvojili bi po 12,1 odsto glasova birača.

Ako bi kandidat SNS bio aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić, za njega bi glasalo 36,2 odsto, za Jeremića 13, a za Šešelja 12,5 odsto birača.

Aktuelni zaštitnik građana Saša Janković, zavisno od toga ko bi bio kandidat SNS-a, dobio bi podršku 8,1 ili 8,9 odsto birača.

Ako bi izbori bili održani u nedelju 50 odsto građana bi glasalo, 25 odsto je reklo da ne bi, dok je 25 odsto i dalje neodlučno. Prema istraživanju rejting SNS je trenutno 51, 2 odsto, Socijalistička partija Srbije dobila bi 10, 5 odsto podrške, SRS 8,7 odsto, Pokret Dosta je bilo sedam odsto, Demokratske stranke 6,8 odsto, dok su ostali ispod cenzusa.

Istraživanjem, koje je obavljeno od 24. do 31. januara, je obuhvaćeno 1.200 ispitanika sa teritorije Srbije, bez Kosova i Metohije.

BONUS VIDEO:

Sudije pod pritiskom političara: Maarš bre, bitange!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track