IVANOVIĆ O ISHODU SUĐENJA: Očekujem da me oslobode na Svetog Savu!
Foto: Fonet

Lider Inicijative SDP čeka odluku Apelacionog suda u Prištini

IVANOVIĆ O ISHODU SUĐENJA: Očekujem da me oslobode na Svetog Savu!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Lider građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović izjavio je da veruje da će Apelacioni sud u Prištini 27. januara doneti "jedinu ispravnu" - oslobađajuću presudu.

"Sveti Sava mogao bi biti odličan datum da okončaju ovo moje mučenje, ali nisam siguran da će se to stvarno i desiti. Naučio sam se da čekam i budem strpljiv", poručio je Ivanović

Prema njegovim rečima, sud vrlo često probija rokove za donošenje odluka, uz obrazloženje da je predmet "preobiman i komplikovan".

Upitan da li strahuje da bi odluka Apelacionog suda mogla biti drugačija od oslobađajuće, Ivanović je kazao da ne sumnja u časnost i profesionalnost sudija Euleksa, kao ni trećeg sudije koji je Albanac.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

"Advokati i ja imamo primedbu na mešoviti sastav veća, ali ne i bilo kakvu konkretnu primedbu. Sve je moguće, ali sam siguran da se greške prvostepenog veća ne mogu i ne smeju ponoviti", rekao je Ivanović.

APELACIONI SUD KOSOVA: Oliver Ivanović danas ponovo na dodatnom ročištu

On je ocenio da je njegovo hapšenje bilo sredstvo da se skrene pažnja nezadovoljne javnosti na Kosovu, koja je bila nezadovoljna socijalnim stanjem, siromaštvom, nezaposlenošću, korupcijom, najavom otvaranja Specijalnog suda za zločine OVK.

SRBI U STRAHU: Oliver Ivanović opet štrajkuje glađu, šalju ga u ALBANSKI ZATVOR!

"Velika afera o korupciji kulminirala je 2013. godine i eto, neko domišljat se setio da bi pravi balans bilo hapšenje jednog Srbina, kao protivteža za sve Albance pred sudom Euleksa ili one koji će biti optuženi pred Specijalnim. Moja je nesreća što sam se uklopio u traženi profil", rekao je Ivanović i dodao da će se, ukoliko sud donese oslobađajuću presudu, ponovo baviti politikom jer je to obaveza prema onima koji su ga podržavali.

(Tanjug/Politika)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Kraj zatvorske golgote Olivera Ivanovića?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track