IZBORI U AUSTRIJI: Palma podržava Norberta Hofera
Foto: Zorana Jevtić

IZBORI U AUSTRIJI: Palma podržava Norberta Hofera

Politika -

BEČ - Lider Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma podržava kandidata Slobodarske partije Austrije (FPO) na predsedničkim izborima Norberta Hofera i poziva Srbe, koji žive u Austriji, a imaju pravo glasa, da u nedelju izađu na izbore i zaokruže slobodarskog kandidata.

"JS i ja lično podržavamo kandidata FPO na predsedničkim izborima Hofera. FPO je stranka koja je mnogo puta dokazala da je stranka koja podržava Srbe. FPO je bila protiv bombardovanja bivše Jugoslavije, njen lider Hajnc-Kristijan Štrahe često govori o nepravdi nad Srbima, posebno o otimanju Kosova", objasnio je Marković koji je boravio u Beču.

On je podsetio da je i potpredsednik FPO, zamenik gradonačelnika Beča, Johan Gudenus pokrenuo internet-peticiju protiv prijema Kosova u UNESKO.

"Siguran sam, imajući u vidu program koji je izneo Hofer, da će pobediti na predstojećim izborima. Pozivam sve Srbe koji žive i rade u Austriji,a imaju pravo glasa, da izađu na izbore u nedelju i zaokruže kandidata FPO", kazao je on.

Marković je, u izjavi Tanjugu, ukazao da je popularnost FPO, prema svim istraživanjima, iznad 30 odsto, zbog čega je uveren da će slobodarski kandidat dobiti najveći broj glasova na predsedničkim izborima.

"Uveren sam da će Srbija, izborom kandidata FPO Norberta Hofera na mesto predsednika Austrije, imati još veću podršku na evropskom putu, kao i da će se zvaničan Beč u međunarodnim institucijama, u kojima je Austrija članica, boriti za pravo i istinu, koje su na srpskoj strani", podvukao je on dodajući da je to motiv zbog kojeg su se on i JS opredelili da podrže kandidata FPO.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track