IZGUBIO KONTAKT S REALNOŠĆU Tači: Hoću da se Srbija izvini?!
Foto: Fonet EPA

Posle neodobrene posete Beogradu

IZGUBIO KONTAKT S REALNOŠĆU Tači: Hoću da se Srbija izvini?!

Politika -
Nekadašnji kosovski premijer tvrdi i da više od stotinu kosovskih Albanaca koji žive u SAD i Evropi, kako kaže, žele da traže ratnu odštetu od Srbije

BEČ - Kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači od Srbije traži izvinjenje za "žrtve rata na Kosovu 90-tih, najavljuje podnošenje tužbe za genocid i kritikuje Beograd zato što mu nije odobrena nedavno planirana poseta srpskoj prestonici".

U izjavi za bečki "Standard", Tači kaže da bi bilo dobro ako bi Srbija, kako kaže, preuzela model Južne Afrike i izvinila se žrtvama rata na Kosovu. "Međutim, mi smo svedoci da se Srbija još protivi da se izvini. Zbog toga moramo naći pravni put kako bismo istoriju dokumentovali, rekao je Tači i dodao da Priština o tome razgovara sa svojim saveznicima i advokatima.

Povodom najavljene tužbe za genocid protiv Srbije, Tači tvrdi da za to postoji više mogućnosti, ali i da više od stotinu kosovskih Albanaca koji žive u SAD i Evropi, kako kaže, žele da traže ratnu odštetu od Srbije."Postoji i mogućnost da pozovemo Haški tribunal za ratne zločine", naveo je Tači, koji je potvrdio da je Srbija raspisala nalog za njegovo hapšenje.

(Tanjug/Standard)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track