IZMENE KRIVIČNOG ZAKONIKA: Sedam novih dela protiv privrede
Foto: Fonet

Sekretar u Ministarstvu pravde

IZMENE KRIVIČNOG ZAKONIKA: Sedam novih dela protiv privrede

Politika -
Srbija će od Nove godine imati četiri regionalna centra - u Novom Sadu, Beogradu, Kragujevcu i Nišu, gde će biti nekoliko desetina specijalizovanih tužilaca koji će raditi zajedno sa policijom, koja se bavi isključivo borbom protiv korupcije i postupaće pred sudovima koji se bave borbom protiv korupcije

BEOGRAD - Izmene i dopune Krivičnog zakonika donose sedam novih krivičnih dela protiv privrede, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić. Ilić je na TV Pink rekao da su tim izmenama i dopunama predviđena krivična dela kao što su prevara, zloupotreba poverenja i primanje i davanje mita u privredi.

"Suština je ta da bilo u javnom, bilo u privatnom sektoru, uzimate, dajete ili na bilo koji način, želite da ostvarite pokvareno dobit, dakle, da uradite nešto nečasno", dodao je Ilić. Ilić je najavio da će Ministarstvo pravde predložiti vladi novi zakon o organizaciji i nadležnosti državnih organa u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Srbija će od Nove godine imati četiri regionalna centra - u Novom Sadu, Beogradu, Kragujevcu i Nišu, gde će biti nekoliko desetina specijalizovanih tužilaca koji će raditi zajedno sa policijom, koja se bavi isključivo borbom protiv korupcije i postupaće pred sudovima koji se bave borbom protiv korupcije, najavio je Ilić.

Profesor Pravnog fakulteta Milan Škulić je u istoj emisiji rekao da novi Krivični zakonik spada u moderne krivične zakone u Evropi. Advokat Borivoje Borović je, takođe, u istoj emisiji ocenio da je nacrt zakona korektan, da su uređena pravila i da postoji određena pravna sigurnost. Nacrt izmena Krivičnog zakonika je, kako je rečeno, spreman, a trebalo bi da se nađe pred Vladom za oko 10 dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track