IZVESTILAC EP NA ANDRIĆEVOM VENCU: Nikolić primio Mekalistera
Foto: Tanjug/sava Radovanovic

Poseta evropskog zvaničnika

IZVESTILAC EP NA ANDRIĆEVOM VENCU: Nikolić primio Mekalistera

Politika -
Mekalister, koji od juče boravi u poseti Srbiji, imaće tokom dana i odvojene sastanke s Vučićem, Dačićem, Jadrankom Joksimović i Majom Gojković

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je danas izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvida Mekalistera.

Mekalister, koji od juče boravi u poseti Srbiji, imaće tokom dana i odvojene sastanke sa premijerom Aleksandrom Vučićem, šefom diplomatije Ivicom Dačićem, ministarkom bez portfelja zaduženom za evropske integracije Jadrankom Joksimović i predsednicom Skupštine Majom Gojković.

Evropski zvaničnik će se sastati i sa ombudsmanom Sašom Jankovićem, liderima opozicionih partija, predstavnicima diplomatskog kora, biznisa i nevladinih organizacija.

Mekalister je juče u Svijalncu prisustvovao otvaranju rekonstruisanog obdaništa oštećenog u majskim poplavama.Izvestilac krajem meseca predstaviti drugu, dopunjenu verziju izveštaja o Srbiji, a parlament će je nakon rasprave u martu usvojiti u vidu rezolucije."Dolazim u Srbiju da razgovaram, ali pre svega da slušam, kako bi moj izveštaj o napretku u evropskim integracijama bio što uravnoteženiji", rekao je Mekalister uoči posete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track