JELENA TRIVAN ZA NJUZVIK: DS je stranka džipova i milionera
Foto: Zorana Jevtić

Bivša potpredsednica DS za Njuzvik otkriva

JELENA TRIVAN ZA NJUZVIK: DS je stranka džipova i milionera

Politika -
Kada je objavljeno da su SNS i SPS sklopili dogovor, iz Borisove kuće su polako odlazili svi. Do kraja sam čistila iza funkcionera

BEOGRAD - Jelena Trivan, bivša potpredsednica DS i direktorka „Službenog glasnika“, u intervjuu za najnoviji broj Njuzvika otkriva da ne misli da su građani bili ljuti na DS zato što se pomirio s Dačićem, nego zato što je to u međuvremenu postala stranka milionera i džipova koja više nema veze sa realnim životom.

- Ne nedostaje mi prljavština političkog života. Od 2012. do 2014. proživela sam golgotu nakon koje me je strah od javnog života. Iz stranke sam otišla zgađena onim što je politika postala - rekla je Trivanova i dodala da je unutarstranačka atmosfera bila strašna, da su pljuštale javne optužbe, ograđivanja jednih od drugih, da je vladao unutarstranački rat u kome su se zaboravljali kumovi i prijatelji.Očerupali strankuOna je naglasila da su DS izdali oni koji su ga i u vreme vlasti, ali i za vreme opozicije, čerupali.- Onog dana 2012, pre nego što će SNS objaviti da je napravio koaliciju sa SPS, u Tadićevu kuću su dolazile desetine ljudi i preporučivale se za neku funkciju. Kada je objavljeno da su SNS i SPS sklopili dogovor, iz Tadićeve kuće su polako odlazili svi. Te večeri smo Tadić i ja oprali sudove i rastali se. Do kraja sam čistila iza funkcionera i članova DS, simbolički i bukvalno - rekla je Trivanova.Premijer menja SrbijuOna smatra da stvarnu šansu i podršku da menja Srbiju, posle Slobodana Miloševića, jedino ima Aleksandar Vučić.- On ima toliku podršku da ima i istorijsku šansu da učini sve. DS nikada nije bio toliko jak da može suštinski da menja državu - rekla je ona.(S. Đ.)

O „Glasniku“NISAM SE NADALA TOLIKOJ BURIJelena Trivan otkriva da nije očekivala da njeno postavljanje prođe neprimećeno, ali i da se nije nadala tako burnim reakcijama.- Vučiću sam rekla da više ne bih da se angažujem politički, nego da hoću da se vratim svojoj profesiji. „Glasnik“ je bio način da se tome i posvetim i on me je u tome podržao - rekla je Trivanova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track