JEREMIĆ ODAO POŠTU ŽRTVAMA BOMBARDOVANJA: Nikad zaboraviti, nikad u NATO
Foto: Promo

Ne pokleknuti pod pritiscima

JEREMIĆ ODAO POŠTU ŽRTVAMA BOMBARDOVANJA: Nikad zaboraviti, nikad u NATO

Politika -

BEOGRAD - Predsednički kandidat Vuk Jeremić položio je danas venac na mestu stradanja vojnika Gardijske brigade i pacijenata KBC Dragiša Mišović, povodom 18. godišnjice od početka NATO bombardovanja

"Ovo je dan koji nikada ne smemo zaboraviti, baš kao ni april 1941. ili avgust 1914. godine, kao što nikada ne smemo pokleknuti ni pod pritiscima da postanemo član NATO-a ni pod kakvim okolnostima", rekao je Jeremić, a preneo njegov tim.

Jeremić je rekao da se u narednim godinama mogu očekivati brojni izazovi i pretnje i da se za njih mora biti spreman i znalački postavljati.

Foto: Promo
Foto: Promo

"Ne mora se ni klečati, ni ginuti da bi se obezbedio prosperitet. Ako budemo bili mudri i ako budemo znali kako da idemo u korak sa svetom, zadržaćemo svoje dostojanstvo i biti u stanju da napredujemo od sopstvenog rada, a ne bilo čije milostinje", poručio je Jeremić.

U raketnom napadu snaga NATO-a 20. maja 1999. godine stradali su vojnici Gardijske brigade Aleksandar Bajin, Goran Verežan, Predrag Ignjatović, Branimir Krnjajić, Slaviša Miljković, Vojin Pejčinović i Dragan Tankosić,i pacijenti KBC "Dragiša Mišović" Branka Bošković, Zora Brkić i Radosav Novaković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track