JEREMIĆ SA MEŠTANIMA PARAGA: Neću dozvoliti da stranci dobijaju zemljište bez tendera
Foto: Promo

Nedopustivo podređen položaj srpskih poljoprivrednika

JEREMIĆ SA MEŠTANIMA PARAGA: Neću dozvoliti da stranci dobijaju zemljište bez tendera

Politika -

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić izjavio je večeras u bačvanskom selu Parage da će se kao predsednik Srbije zalagati za zabranu prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima, kao i da se poljoprivredno zemljište ne daje u zakup bez adekvatne tenderske procedure.

"Kada budem predsednik neću dozvoliti da Arapi ili bilo koji drugi stranci dobijaju zemljište u zakup bez tendera", rekao je Jeremić u razgovoru sa meštanima ovog sela.

JEREMIĆ U ZRENJANINU: Neću da stojim po strani dok Srbija propada

"Neophodno je vratiti nivo subvencija ili ih podići na nivo viši od današnjeg, kako naši poljoprivrednici ne bi bili u podređenom položaju u odnosu na region, a da ne govorim o Evropskoj uniji gde se poljoprivreda tretira kao jedna od najzaštićenijih privrednih grana",rekao je Jeremić koji je u Paragama sa meštanima razgovarao o konkretnim rešenjima za njihove probleme, posebno u oblasti poljoprivrede, pre nego što objavi predsednički program.

Jeremić je ukazao da je Srbija u prethodnih pet godina propustila da povuče 250 miliona evra bespovratnih sredstava iz evropskih fondova.

JEREMIĆ U TRSTENIKU: Ako budemo ćutali, biće nam sve gore

"Jedini razlog zbog čega to nismo uradili je nekompetentnost državne administracije da se na organizovan način tim odvojenim i dostupnim sredstvima pristupi", istakao je Jeremić.

VUK JEREMIĆ PORUČIO: Srbija može mnogo bolje

„Imamo izuzetno dobre političke i ekonomske odnose sa Kinom, a naš izvoz poljoprivrednih proizvoda u tu zemlju je 20 miliona dolara. I to ne bi bila tragedija ako ne pogledate našeg prvog suseda Bugarsku, koja izvozi milijardu dolara godišnje, uglavnom poljoprivrednih proizvoda. Ako Srbija izvozi 20 miliona dolara, a Bugarska milijardu, a mi imamo bolje političke odnose - tu očito nešto ne funkcioniše“, rekao je Jeremić.

On je naglasio da je potpuno neprihvatljivo da se od građana oduzima ono što su decenijama sticali.

Jeremić: Za uspešniju, pravedniju i razvijeniju Srbiju

"Jedna od prvih stvari koje nameravam da uradim kada postanem predsednik, je pokretanje svega što je u mojoj moći da se opozove neustavni, politički neprihvatljiv i nemoralan zakon o smanjenju penzija iz 2014. godine“, naglasio je Jeremić.

(KURIR TV) VUK JEREMIĆ: Kandidujem se za predsednika, jer volim Srbiju

„Ne može neko u civilizovanom svetu da vam uzme nešto što ste zaradili. Kada je reč o penzijama poljoprivrednika i socijalnim pitanjima vezanim za selo, smatram da sva poljoprivredna gazdinstva, i sve porodice koje se bave poljoprivredom, moraju biti socijalno zaštićeni“, ukazao je Jeremić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track