Joksimovićeva: Počeli razgovori sa kandidatima za pregovarački tim
Foto: Zorana Jevtic

Evropske integracije

Joksimovićeva: Počeli razgovori sa kandidatima za pregovarački tim

Politika -
Uži pregovarački tim čini petnaestak stručnjaka i eksperata iz raznih oblasti o kojima se pregovara. Srbija taj tim još uvek nije sastavila

BEOGRAD - Jadranka Joksimović, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije, potvrdila je da su počeli razgovori sa kandidatima za članove užeg pregovaračkog tima Srbije za pregovore sa Evropskom unijom.Prema ranijim najavama, sastav ovog tima trebalo bi da bude poznat javnosti do kraja maja, a kako kaže Joksimovićeva, već postoje neki iskristalisani predlozi.

"Razgovaramo sa kandidatima. Već imamo neke iskristalisane predloge. Imamo dosta imena. Neki su zbog uske ekspertize više zainteresovani za stručnu podršku u okviru tima. Uskoro ćemo imati predloge za članove, ali i za osnaživanje pregovaračkih grupa", rekla je ona.

Joksimovićeva objašnjava da će Kancelarija za evropske integracije predlog sastava užeg tima formalno pripremiti i uputiti Vladi na odlučivanje.

Uži pregovarački tim čini petnaestak stručnjaka i eksperata iz raznih oblasti o kojima se pregovara. Srbija taj tim još uvek nije sastavila iako je pregovore otvorila još u januaru 2014. Nakon što je EU ukazala da je to manjkavost pregovaračkog procesa Srbije, rad na sastavu tog tima je ubrzan, piše list. Sa kandidatima, dodaje list, pored Joksimovićeve, razgovara i Tanja Miščević, šefica pregovaračkog tima Srbije.

(Tanjug/Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track