KINESKI AMBASADOR NIKOLIĆU: Zahvalnost predsednika Sija i poziv da poseti Kinu
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Kine zadovoljan organizacijom posete Srbiji

KINESKI AMBASADOR NIKOLIĆU: Zahvalnost predsednika Sija i poziv da poseti Kinu

Politika -

Ambasador NR Kine u Beograd Li Mangčang uručio je danas predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću pismo predsednika Kine Si Đinpinga u kome je izražena zahvalnost na organizaciji i prijemu tokom nedavne posete kineske delegacije Srbiji.

Istovremeno, ambasador Li Mančang je predsedniku Nikoliću preneo poziv da da poseti Kinu i poruku da se svi dogovoreni projekti moraju realizovati u najkraćem mogućem roku.

On je naglasio spremnost kineske strane da 30. juna potpiše ugovor o preuzmanju Železare Smederevo, zatim da investira u oblast energetike, prehrambene industrije, namenske industrije, petrohemiju, zdravstvo, kulturu i turizam.

Kako je saopštila Pres služba predsednika, predsednik Srbije je izrazio zadovoljstvo povodom posete predsednika Sija i podvukao da su već vidljivi njeni rezultati i efekti.

„Dragocena je spremnost kineske strane da ulaže u Srbiju, a posebno u proizvodnju“, naglasio je predsednik Nikolić i dodao da će na taj način dve zemlje snažno učvrstiti svoje prijateljstvo i da je otvaranje novih radnih mesta od vitalnog značaja za Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track