KOLINDA OTVORENA ZA SARADNJU: Očekujem razmenu poseta posle izbora u Srbiji
Foto: Printskrin

Predsednica Hrvatske

KOLINDA OTVORENA ZA SARADNJU: Očekujem razmenu poseta posle izbora u Srbiji

Politika -

ZAGREB - Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović rekla je danas da je Hrvatska otvorena za saradnju sa Srbijom i da se nada da će po izboru budućeg predsednika Srbije doći i "do razmene poseta između dve zemlje".

"Gledajući prema izborima u Srbiji i izboru budućeg predsednika, nadam se konačno i razmeni poseta između dve države, ali da oni ne budu protokolarni i zabava za javnost nego korektni", rekla je Grabar Kitarović.

Ona je tako odgovorila na pitanje novinara u Zagrebu očekuje li da će ako premijer Srbije Aleksandar Vućić pobedi na predsedničkim izborima s njim imati bolje odnose nego s aktuelnim predsednikom Tomislavom Nikolićem.

Grabar Kitarović je rekla da je dosad s Vučićem imala "korektne odnose" i dodala da je on ispunio neka od obećanja u vezi s poboljšanjem položaja hrvatske manjine u Srbiji.

Predsednica Hrvatska je rekla da će "pozdraviti bilo kakvu bolju saradnju između Srbije i Hrvatske".

Ona je rekla da Srbiji želi "budućnost koja je mirna i prosperitetna" i založila se za konačno rešavanje otvorenih pitanja koja treba rešavati bilateralno da ona ne bi predstavljala nesuglasice na putu Srbije prema EU.

"Mislim da treba da budemo dovoljno zreli s obe strane granice da to rešimo kao bilateralna pitanja", rekla je hrvatska predsednika na konferenciji za novinare povodom dve godine mandata.

BONUS VIDEO:

Sretenje - obretenje: Toma još tvrdi pazar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track