KONSTATOVANA OSTAVKA SANDE RAŠKOVIĆ IVIĆ: Maršićanin privremeno vodi DSS
Foto: Nebojša Mandić

odbačene spekulacije o podeli u DSS

KONSTATOVANA OSTAVKA SANDE RAŠKOVIĆ IVIĆ: Maršićanin privremeno vodi DSS

Politika -

BEOGRAD - Predsedništvo Demokratske stranke Srbije konstatovalo je danas ostavku na mesto predsednika stranke Sande Rašković Ivić, koja je ovlastila potpredsednika stranke Dragana Maršićanina da je zamenjuje.

Predsedništvo DS S jedinstveno i odlučno odbacuje sve spekulacije o postojanju podela u stranci, navedeno je u saopštenju, u kome se kaže da je postojanje i slobodno zastupanje različitih mišljenja, do donošenja odluke stranke, normalno i uobičajeno u svim strankama koje su demokratske.

Sva otvorena pitanja koja proističu iz takvih razlika, uključujući i pitanje lokalnih koalicija, rešavaće se u okviru organa stranke, po postupku utvrđenom Statutom i ni na koji način neće uticati na odlučan opozicioni stav DSS, kaže se u saopštenju.

Predsedništvo je, stoji u saopštenju, potpuno jedinstveno u stavu da DS S ostaje na poziciji nepomirljive opozicije vlasti Srpske napredne stranke i oko nje okupljenih stranaka, čija se današnja spoljna i unutrašnja politika ocenjuju kao suprotne državnim, nacionalnim i ekonomskim interesima Srbije.

Rašković Ivić je rekla da svoje političko delovanje nastavlja u okviru organa stranke i kao predsednica poslaničke grupe DS S u Skupštini Srbije.

Predsedništvo DSS je ocenilo da je Rašković Ivić, preuzimajući rukovođenje strankom u izuzetno teškom trenutku i vodeći je u veoma složenim političkim okolnostima, ulažući ogroman trud i energiju, ostvarila za DS S izuzetno značajan rezultat - povratak u Skupštinu Srbije.Svi organi stranke nastavljaju sa radom u neizmenjenom sastavu:

Izvršnim odborom rukovodi Dejan Šulkić, Političkim savetom Dušan Proroković, a Stručnim savetom Aleksandar Popović, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track